Το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων επισκέφθηκε ο ψυχίατρος Αχιλλέας Οικονόμου ενημερώνοντας τους μαθητές για την ψυχική υγεία.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

“Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον ψυχίατρο κ. Αχιλλέα Οικονόμου και την ψυχολόγο κ. Βάσω Σιμορέλη.

Ο κ. Οικονόμου είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας) Τρικάλων, Οι δύο ειδικοί μας μίλησαν για τη σημασία της ψυχικής υγείας και μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα το άγχος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως μαθητές.

Με απλά και κατανοητά λόγια, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η ψυχική υγεία δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Όπως ακριβώς φροντίζουμε το σώμα μας, έτσι πρέπει να φροντίζουμε και το μυαλό μας.

Η παρουσία του κ. Οικονόμου και της κ. Σιμορέλη μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε πιο συνειδητά για την ψυχική μας υγεία και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου παραχώρησε συνέντευξη στο σχολικό ραδιόφωνο, όπου μίλησε πιο αναλυτικά για θέματα ψυχικής υγείας. Απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και ανέλυσε πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε καθημερινές δυσκολίες, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για να παραμένουμε ψυχικά υγιείς.

Η ομιλία και η συνέντευξη ήταν μια υπενθύμιση ότι η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική, και ότι πάντα υπάρχουν τρόποι να τη φροντίζουμε και να ζητάμε υποστήριξη όταν το χρειαζόμαστε.”