Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Ένας πρακτικός οδηγός για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του

Ένας πρακτικός οδηγός για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

 

Το must βιβλίο για τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού!
Ένα πρωτότυπο βιβλίο για το νόημα και τη σημασία της δυνατότητας ανάπτυξης του «κρυμμένου» δυναμικού μας. Η καινοτομία της μελέτης αυτής έγκειται στο ότι το ζήτημα προσεγγίζεται και από τη θεωρητική ακαδημαϊκή του πλευρά, αλλά και από την πρακτική του δυνατότητα.

Δείτε το βιβλίο
Βιογραφικό Συγγραφέα 

Ο Κώστας Α. Λεβέτας ξεκίνησε τις σπουδές του στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Μετά την αποφοίτησή του, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές σε ποικίλους τομείς και πανεπιστήμια στη Νέα Υόρκη, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στο Long Island University (M.Sc.), Επιχειρησιακή Έρευνα στο Columbia University (M.Sc.
& Pr.D.) και Φιλοσοφία στο New School University (M.A.). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εκπόνησε διδακτορική διατριβή (Ph.D.) καθώς και μετά-διδακτορική έρευνα (Post-Doc) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο ΕΜΠ στον τομέα της διοίκησης πολύπλοκων κοινωνικών δομών και συστημάτων και λήψης αποφάσεων. Από το 2000 εργάζεται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (ACG), στη σχολή Οικονομικών και Επιχειρησιακών Σπουδών, ως καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη διοίκηση και τη συμβουλευτική χαοταξικών συστημάτων, καθώς και στην ανάλυση και διαχείριση πολύπλοκων προβλημάτων. H έρευνά του οδήγησε, αρχικά, στη δημιουργία ενός προτύπου ολικής διοίκησης οργανώσεων και συστημάτων, με την ονομασία «Ωρίων», το οποίο παρουσιάστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του το 2016 και, στη συνέχεια, στη δημιουργία ενός προτύπου ολικής συμβουλευτικής οργανώσεων και συστημάτων, με την ονομασία «Μέντωρ», το οποίο παρουσιάστηκε στο επίσης ομώνυμο βιβλίο του το 2020. Τα τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματα της εφαρμογής των δύο αυτών προτύπων σε οργανωσιακά συστήματα στην πράξη, σε συνδυασμό με την έρευνά του σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, οδήγησαν στο παρόν βιβλίο. Εξακολουθεί να αποτελεί πάγια θέση του ότι οι συνεχώς αυξανόμενες και δύσκολες προκλήσεις, τόσο από τη δραματική αύξηση της δυναμικής αβεβαιότητας του περιβάλλοντος όσο και από τα ραγδαία εξελισσόμενα επιχειρησιακά μοντέλα και τεχνολογικά δεδομένα, απαιτούν αναθεώρηση του τρόπου ζωής και εκπαίδευσης των σημερινών στελεχών, με κεντρικό στόχο την ανάπτυξη των αυτο-οργανωτικών ικανοτήτων αρχικά των ιδίων και στη συνέχεια των οργανώσεων και συστημάτων μέσα στα οποία δραστηριοποιούνται.

Δες επίσης

Γεύμα με τρεις Φιλοσόφους: Πρωταγόρας- Επίκουρος-Νίτσε. Αφιέρωμα στην παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

Blog “ΙΔΕΟπολις” Ηλία Γιαννακόπουλου Φ ι λ ο λ ό γ ο υ Γεύμα με ...