Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είπα στον Τραμπ: Θέλω να πάω στην Ελλάδα» – «Λατρεύω το αρνί, το ελληνικό μέλι, το γιαούρτι»

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είπα στον Τραμπ: Θέλω να πάω στην Ελλάδα» – «Λατρεύω το αρνί, το ελληνικό μέλι, το γιαούρτι»

Με επανειλημμένες δηλώσεις ενθουσιασμού για τον επικείμενο διορισμό της ως Πρέσβη στην Αθήνα, όπως επίσης και κολακευτικά σχόλια για τους Έλληνες, εκφράστηκε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην διαδικτυακή εκπομπή της στην πλατφόρμα Rumble “The Kimberly Guilfoyle Show”, όπου φιλοξένησε τον ομογενή επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη και τον λομπίστα Ρότζερ Στόουν.

«Είμαι ενθουσιασμένη που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω αυτό το μήνυμα ως η επόμενη Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να κερδίσω την υποστήριξη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για να ενισχύσουμε τη διμερή συνεργασία και να προσφέρουμε ενέργεια, ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία» ανέφερε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, πριν καλωσορίσει, ως πρώτο καλεσμένο, τον κ. Κατσιματίδη.

«Θέλω να μιλήσουμε για το υπόβαθρό σου και ότι, σύμφωνα με αναφορές, σου έγινε ακόμη και μια πρόταση. Οκ, όλοι το συζητούσαμε αυτό, θα έχει ενδιαφέρον. Έλα μαζί μου στην Ελλάδα, Τζόνι. Να κατέβεις για πρόεδρος της Ελλάδας», ανέφερε, γελώντας.

«Ας μιλήσουμε για τους δεσμούς μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, και πραγματικά εμπνέομαι και εντυπωσιάζομαι από την ανθεκτικότητα του ελληνικού λαού, την οικονομική τους πορεία και την απίστευτη ιστορία τους, που είναι τόσο πλούσια – η γενέτειρα της δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας!», πρόσθεσε στην συνέχεια η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, με τον Τζον Κατσιματίδη να μιλάει για την ελληνική ποιότητα ζωής.

«Πέρασα λίγο χρόνο εκεί αυτό το καλοκαίρι και οι άνθρωποι είναι υπέροχοι. Το φαγητό είναι υπέροχο. Είναι απλά πολύ, πολύ χαλαρωτικό. Ξέρεις γιατί; Νομίζω ότι οι Έλληνες ζουν περισσότερο, περίπου 10 χρόνια περισσότερο από τους άλλους. Αναπνέεις αυτόν τον καθαρό αέρα και ζεις 10 χρόνια περισσότερο. Το λατρεύω αυτό, και το φαγητό είναι απλώς εξαιρετικό», είπε ο κ. Κατσιματίδης, με την Γκιλφόιλ να μοιράζεται, στο ίδιο χαλαρό κλίμα, την αγάπη της για το ελληνικό φαγητό.

«Κάθε χρόνο, στα γενέθλιά μου, θέλω πάντα να τρώω ελληνικό φαγητό. Λατρεύω το αρνί, το ελληνικό μέλι, το γιαούρτι, και όλα αυτά μαζί. Στο Σαν Φρανσίσκο, πάντα πήγαινα σε αυτό το εστιατόριο. Δεν ξέρω αν έχεις πάει ποτέ, αλλά είναι ένα υπέροχο ελληνικό εστιατόριο που λέγεται Kokari. Και κάθε φορά που με ρωτούσαν: «Θες να πάμε στο ίδιο;» έλεγα: «Ναι, θέλω να πάμε στο ίδιο. Είναι το αγαπημένο μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, στην συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στην ενέργεια, με έντονες αναφορές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, με τον κ. Κατσιματίδη να δηλώνει εκ νέου υπέρμαχος της πολιτικής του στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

«Ο Τραμπ αγαπάει τους Έλληνες»

Αμέσως μετά τον Τζον Κατσιματίδη, επόμενος προσκεκλημένος της Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν ο Ρότζερ Στόουν, ο οποίος επίσης την συνεχάρη, εκφράζοντας επανειλημμένως την πεποίθηση πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε την σωστή επιλογή στο πρόσωπό της.

«Θερμότατα συγχαρητήρια. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους διορισμούς του προέδρου. Συγχαρητήρια σε σένα, συγχαρητήρια σε αυτόν και συγχαρητήρια στη χώρα», είπε ο Στόουν.

Από την πλευρά της, η Γκίλφοϊλ μίλησε για την επικείμενη διαδικασία μετάβασης και την συνεννόηση με τον απερχόμενο Πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τοποθέτησή της καταδεικνύει ότι ο Τραμπ «αγαπάει τους Έλληνες». «Ειλικρινά, δείχνει πόσο πολύ αγαπάει τον λαό της Ελλάδας και πόσο σοβαρά τον αντιμετωπίζει, επειδή γνωρίζει τη δουλειά που πρόκειται να κάνω και ότι θα αποδώσω γι’ αυτόν, για τον αμερικανικό λαό και για τον λαό της Ελλάδας, σίγουρα. Ήδη έχω έρθει σε επαφή με τον τωρινό πρέσβη και συνεργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε μια ομαλή μετάβαση. Είναι υπέροχο που ετοιμάζεται μια πλήρης ενημερωτική αναφορά για όλα τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη γι’ αυτό. Ξέρετε, είμαι λίγο “σπασικλάκι” και ανυπομονώ να μελετήσω όλα τα θέματα!».

Η ανακοίνωση του διορισμού

Σε ένα άλλο σημείο της συζήτησής της με τον Ρότζερ Στόουν, η Γκιλφόιλ αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν ανακοινωθεί η απόφασή του να την προτείνει για την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

«Νιώθω τόσο τιμή που μπορώ να αναλάβω αυτή τη θέση, να κάνω κάτι στο οποίο πραγματικά πιστεύω και που θεωρώ σημαντικό στη διεθνή σκηνή. Και ειλικρινά, Θεέ μου, τι τιμή ζωής να υπηρετώ ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον μεγαλύτερο πρόεδρο που είχε ποτέ αυτή η χώρα, τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Το είπα στον πρόεδρο τις προάλλες – και γνωριζόμαστε εδώ και δύο δεκαετίες. Είναι απλά… απίθανο. Και μου είπε: «Αυτό αφορά εσένα κι εμένα, και όσα κάνουμε, και όσα πρόκειται να πετύχουμε για την Ελλάδα». Και το λατρεύω απολύτως. Ειλικρινά, δεν ζήτησα τίποτα. Απλά είπα: «Θέλω να πάω στην Ελλάδα. Το αγαπώ». Γιατί το βρίσκω τόσο ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Έχω περάσει χρόνο σε πολλές άλλες χώρες. Όπως ξέρετε, σπούδασα Νομική στην Ιρλανδία για κάποιο διάστημα. Εκεί μελετούσα δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας στο Trinity College του Δουβλίνου, Ιρλανδία. Είμαι μεγάλη μαθήτρια της Ιστορίας και είμαι ενθουσιασμένη, γιατί η Ελλάδα έχει έναν σημαντικό ρόλο στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ επίσης. Εκτιμώ πραγματικά αυτό και ο Πρόεδρος ήταν τόσο ευγενικός όταν με κάλεσε και μου πρόσφερε αυτή τη θέση», είπε η Γκιλφόιλ, προσθέτοντας πως θα ήθελε να εργαστεί για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στον προτεινόμενο για την Πρεσβεία στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ.

«Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να γίνουν πρέσβεις. Εγώ, όμως, ήθελα να αναλάβω μια σημαντική και απαιτητική θέση, που να ταιριάζει με τον ενθουσιασμό, τη νοημοσύνη και την εργασιακή μου ηθική, σε μια περιοχή του κόσμου που θεωρώ γεωπολιτικά σημαντική. Ήθελα να εργαστώ για να ενισχύσω τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, όσον αφορά την ενέργεια, το εμπόριο και την οικονομία. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη γι’ αυτό. Επίσης, ο Τομ Μπαρακ είναι, κατά κάποιον τρόπο, ο συνοδός πρέσβης, εξαιρετικός, εξαιρετικά έξυπνος, καταπληκτικός. Θα είναι ακριβώς δίπλα μου, στην Τουρκία.

Όταν σκέφτομαι όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, βλέπω ότι πρόκειται για μια σημαντική κατάσταση για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Και το λατρεύω, ως μαθήτρια και μελετητής της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα βρίσκομαι στη γενέτειρα της δημοκρατίας, ειδικά καθώς πλησιάζουμε την 250ή επέτειο των Ηνωμένων Πολιτειών», κατέληξε στην συνέχεια.

Δες επίσης

Τρόμος στην Γερμανία: Το υπουργείο Εσωτερικών ενθαρρύνει τους πολίτες να δημιουργήσουν καταφύγια στα σπίτια τους

Η Γερμανία συντάσσει έναν κατάλογο καταφυγίων που θα μπορούσαν να παρέχουν καταφύγιο έκτακτης ανάγκης σε πολίτες, δήλωσε το ...