Η 35χρονη σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία, υποβάλλοντας παράλληλα μήνυση. Στην καταγγελία της αναφέρει πως στο παρελθόν ο αστυνομικός είχε αποπειραθεί να την πνίξει.
Ο αστυνομικός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ η γυναίκα εγκατέστησε την εφαρμογή Panic Button και αρνήθηκε να μεταφερθεί σε δομή.
Σημειώνεται πως ο ίδιος δεν είχε απασχολήσει ουδέποτε τις αρχές, ο φάκελός του είναι «καθαρός» και ο αστυνομικός μήνυσε και αυτός την πρώην σύζυγό του για ψευδή καταμήνυση.
Στροφή 180 μοιρών από ΕΛ.ΑΣ. και Βουλή
Με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισε η ΕΛ.ΑΣ. και η Βουλή το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με φερόμενο ως δράστη αστυνομικό του κοινοβουλίου, το οποίο αποκαλύφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί με την υπόθεση του 45χρονου αστυνομικού της Βουλής που κατηγορείται για τους βιασμούς της συζύγου του και των παιδιών του, στο νέο περιστατικό ο καταγγελλόμενος αστυνομικός (που επίσης υπηρετεί στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής) απομακρύνθηκε εν ριπή οφθαλμού από το κοινοβούλιο και τέθηκε μέσα σε λίγες ώρες σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Το ίδιο δεν είχε συμβεί με τον 45χρονο που προφυλακίστηκε για τους βιασμούς, παρότι η καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του τον περασμένο Φεβρουάριο από τη σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία ήταν εμφανώς σοβαρότερη σε σχέση με την καταγγελία σε βάρος του 38χρονου υπαρχιφύλακα που συνελήφθη το Σάββατο στη Νέα Ιωνία. Επίσης, δεν κινήθηκαν οι ίδιες διαδικασίες για τον 45χρονο παρότι υπήρχε σε βάρος του φάκελος με πειθαρχικά παραπτώματα, σε αντίθεση με την περίπτωση του 38χρονου του οποίου ο υπηρεσιακός φάκελος είναι «καθαρός».
Πιο αναλυτικά, οι διαφορές σε σχέση με την αντιμετώπιση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. και της Βουλής των δύο περιστατικών είναι οι παρακάτω: Μετά τη μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος του 45χρονου τον περασμένο Φεβρουάριο δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τη σύλληψή του (σε αντίθεση με τον 38χρονο που αναζητήθηκε και συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες). Επίσης τότε ο 45χρονος δεν είχε τεθεί εκτός Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής και δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, όπως συνέβη με τον 38χρονο μέσα σε ένα 24ωρο.
Η νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με «πρωταγωνιστή» αστυνομικό της Βουλής ήρθε στο φως μετά από καταγγελία που έγινε το Σάββατο στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας από την 32χρονη πρώην σύζυγο του 38χρονου υπαρχιφύλακα.
Η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε ότι δεχόταν απειλές από το 2021, ενώ περιέγραψε περιστατικό του παρελθόντος κατά το οποίο ο σύζυγός της την είχε πιάσει από το λαιμό και την έσφιξε. Όπως είπε, αφορμή για τη μήνυση που υπέβαλλε ήταν ότι προχθές δέχτηκε τηλεφώνημα κατά το οποίο ο σύζυγός της την απείλησε εκ νέου.
Στη γυναίκα χορηγήθηκε Panic button, ενώ δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή.
Η ΕΛΑΣ ενημέρωσε την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής για το περιστατικό και τη μήνυση σε βάρος του αργά το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο αυτοφώρου.
Εκείνη την ώρα ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, καθώς θα δούλευε ξανά το απόγευμα της Κυριακής. Έτσι η σύλληψη έγινε εκτός του χώρου της Βουλής από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας Αγίας Παρασκευής.
Από χθες το πρωί, ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε εκτός υπηρεσίας Βουλής.
Πώς έγινε η αυτόφωρη σύλληψη
«Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική περίπτωση με την υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής που παρακολουθούμε από τον περασμένο Νοέμβριο», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.
«Εδώ έχουμε μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή. Υπάρχουν κάποιες αναφορές για πράξεις του παρελθόντος από το 2019 μέχρι σήμερα. Ο αστυνομικός αυτός υπηρετούσε στη Βουλή και έγινε άμεση διαδικασία από όταν λάβαμε την καταγγελία», σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Όσον αφορά το περιεχόμενο των καταγγελιών της συζύγου του, σημείωσε: «Αναφέρεται σε περιστατικά από το 2019 μέχρι και σήμερα, κατά κύριο λόγο ενδοοικογενειακή απειλή. Μάλιστα το τελευταίο αδίκημα έχει διαπραχθεί τηλεφωνικά. Το τελευταίο περιστατικό έγινε στις 21 Δεκεμβρίου, για αυτό και υπήρχε αυτόφωρη σύλληψη».
«Σήμερα το πρωί ο φερόμενος δράστης πρόκειται να οδηγηθεί στο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία και αναμένουμε κι εμείς το αποτέλεσμα για να κινηθούμε ανάλογα στις εσωτερικές διαδικασίες της αστυνομίας που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε η κ. Δημογλίδου.
Το προφίλ του αστυνομικού
Η νέα σοβαρή καταγγελία με πρωταγωνιστή αστυνομικό της Βουλής προκάλεσε αναταραχή στο Σώμα καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλεται μέσα σε λίγους μέρες στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο αστυνομικός υπηρετούσε για δύο χρόνια στη Τροχαία της Βουλής και συνάδελφοί του αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που κρατούσε χαμηλό προφίλ και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τις κινήσεις που έκανε μετά τη σύλληψη του 38χρονου, όπου αναφέρει: «Στο πλαίσιο αυτό, από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί Ενδοοικογενειακής Βίας, ενώ ο αστυνομικός αναζητήθηκε και συνελήφθη. Παράλληλα από την Υπηρεσία του, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αφαίρεση του οπλισμού του, ενώ μετακινήθηκε σε έτερη Υπηρεσία και τέθηκε σε διαθεσιμότητα».
Πηγή: ieidiseis