Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2025
trikaladay.gr / Άρθρα / Δύο ποιητικές συλλογές γεμάτες συναισθηματική ένταση και καθηλωτικά νοήματα για τη ζωή και τον θάνατο. Ένα ταξίδι στις αντιφάσεις του ανθρώπου

Δύο ποιητικές συλλογές γεμάτες συναισθηματική ένταση και καθηλωτικά νοήματα για τη ζωή και τον θάνατο. Ένα ταξίδι στις αντιφάσεις του ανθρώπου

Συναρπαστικές εικόνες και σπαρακτικά ποιήματα, συνθέτουν δύο έργα που αποτυπώνουν την αγωνία και τη χαρά της ύπαρξης και του αποχαιρετισμού.

Εικόνες απο το Βερολίνο

 

“Με τέφρα στη βαλίτσα και χέρια μαύρα ‘πό, – τον άνθρακα, τρίτης γενιάς φυγάδες, χτίσαμε, εδώ, αφού περάσανε πολλά Χριστούγεννα με μακαρόνια – μια παροικία ‘πό προκάτ και ψέματα.”
Αυτή η συλλογή δεν είναι μόνο ποίηση· είναι μια κραυγή για το ανεκπλήρωτο, μια ωδή στη φυγή και την επιστροφή.
Οι στίχοι του αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και καλούν σε ενδοσκόπηση, ενώ φέρνουν τον αναγνώστη αντιμέτωπο με τις δικές του αλήθειες.
Ένα βιβλίο που δεν διαβάζεται απλώς. Ζει μέσα σου.

Δες τις Εικόνες από το Βερολίνο – ένα έργο που υπόσχεται να σε αγγίξει βαθιά.

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Ο Χρυσοβαλάντης Αργυρίου γεννήθηκε το 1997 στα Τρίκαλα, μεγάλωσε ωστόσο στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα των Νεοελληνικών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα την έκανε με την έκδοση της ποιητικής συλλογής «Εξάψεις Ευτυχίας» το 2015, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε άλλη μία ποιητική συλλογή στα γερμανικά. Έργα του βρίσκονται σε αρκετές συλλογικές εκδόσεις και έχουν βραβευτεί. Πρόσφατα μέρος του έργου του έχει μεταφραστεί στα Ίταλικά.

Δείτε το βιβλίο

Ζωή και Θάνατος

 

Ποιήματα που πνίγουν τη σκέψη, αγγίζουν την ψυχή και αποκαλύπτουν τα πιο βαθιά συναισθηματικά βάθη. Η αγωνία του αποχαιρετισμού, η λαχτάρα για λύτρωση και η φιλοσοφία του θανάτου συνυφαίνονται με την ανάγκη να ζούμε και να αγαπάμε, ακόμη και σε στιγμές απόγνωσης.
“Στο σταυροδρόμι της ζωής και του θανάτου, ποιο δρόμο να διαλέξει αναρωτιέται η καρδιά μου.”
Κι αν όλα μοιάζουν να χάνονται, η ποίηση σου θυμίζει πως “το φως έρχεται από το σκοτάδι”.
Ένα έργο που δεν πρέπει να χάσεις, γιατί με κάθε λέξη του σε προκαλεί να αναρωτηθείς: Ποιες είναι οι αλήθειες που κρατάς και ποιες πρέπει να αφήσεις να φύγουν για πάντα;

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Σοφία Τζαφέρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα Αττικής. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία με κατεύθυνση την Παιδαγωγική. Το βιβλίο που παρουσιάζει είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, εμπνευσμένη από δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Έχει επιλέξει να εκφράσει σε στίχους προβληματισμούς που σχετίζονται με το δύσκολα διαχειρίσιμο ζήτημα της απώλειας. Από τη συγγραφή απορρέουν υπαρξιακά, φιλοσοφικά και συναισθηματικά ερωτήματα για τη συνύπαρξη της ζωής με τον θάνατο και για το πώς θα γινόταν μια κατάσταση απώλειας συμβιβάσιμη μέσα από την ελευθερία της έκφρασης. Την ενδιαφέρει η ανάγνωση βιβλίων που σχετίζονται με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, την εκπαίδευση και τώρα τελευταία τη λογοτεχνία.

Δείτε το βιβλίο

Δες επίσης

Ούτε μια συγνώμη

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D. Στην πολιτική ποτέ δεν λέγεται ...