Τετάρτη, 2 Απριλίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Νηστίσιμη Πάστα, Dubai Chocolate στο ποτήρι!!

Νηστίσιμη Πάστα, Dubai Chocolate στο ποτήρι!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το Κανταΐφι
  • 120 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. Vegan Πραλίνα φιστίκι
Για τη κρέμα
  • 500 ml Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι
  • 35 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. Κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
Για το γαρνίρισμα
  • Σπασμένο φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κομμένο φύλλο κανταΐφι και το ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε το κανταΐφι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού.
  4. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
  5. Το βάζουμε σε κορνέ και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι , το κορν φλάουρ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και το βάζουμε σε κορνέ.
  9. Σε ποτηράκια, βάζουμε μια στρώση από το μείγμα με το κανταΐφι, συνεχίζουμε με τη κρέμα και επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση, κλείνοντας με την κρέμα.
  10. Γαρνίρουμε με σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.
Καλή επιτυχία!

 

Δες επίσης

Τραγανός Μπακαλιάρος με Χρυσαφένιο Κουρκούτι και Αφράτη Σκορδαλιά

Αν θέλετε έναν μπακαλιάρο που να είναι εξωτερικά απόλυτα τραγανός και να διατηρεί τη νοστιμιά του χωρίς ...