Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ισόβια για τον φόνο και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ

Ισόβια για τον φόνο και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ

Ισόβια κάθειρξη για τους δύο πρωταγωνιστές του φόνου και του τεμαχισμού της τετράχρονης Άννυ Μπορίσοβα, δηλαδή τον πατέρα της και τον φίλο του, επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, το οποίο καταδίκασε τη μητέρα του παιδιού σε κάθειρξη έξι ετών.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών έχει ως εξής:

Στον πατέρα του παιδιού, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα, επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δύο ετών για την περιύβριση νεκρού, δύο ετών για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στον Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και από δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη Δημητρίνα Μπορίσοβα, επιβολή εξαετούς κάθειρξης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3, με τους τρεις μειοψηφίσαντες δικαστές (δύο τακτικοί και μία ένορκος) να εκφράζουν την άποψη για επιβολή οκταετούς κάθειρξης.

Στον τέταρτο κατηγορούμενο, ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα, επιβλήθηκε φυλάκιση 12 μηνών για ψευδορκία.

Νωρίτερα, ένοχους, με ομόφωνη απόφαση, κήρυξε το δικαστήριο τον πατέρα και τον φίλο του, ενώ κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχη και την μητέρα του παιδιού, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα και τον φίλο του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ομόφωνα, πως είναι ένοχοι των πράξεων που τους αποδίδονται, επισημαίνοντας πως δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή στο έγκλημα και στον τεμαχισμό κανενός άλλου προσώπου, πλην αυτών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι και για παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο Σάββας και για ψευδορκία.

Για την μητέρα του παιδιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα, τέσσερις δικαστές έκριναν πως είναι ένοχη για έκθεση της 4χρονης σε κίνδυνο, ενώ ο πρόεδρος, με άλλους δύο δικαστές (ενόρκους), είχαν την άποψη πως η κατηγορουμένη πρέπει να κηρυχθεί αθώα. Η Μπορίσοβα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας Έδρας, Μαρία Δημητριάδου, πρότεινε στους δικαστές να μην δεχθούν κανένα για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, ενώ για την μητέρα του παιδιού -για την οποία η εισαγγελέας είχε ζητήσει απαλλαγή- είπε πως θα πρέπει να της αναγνωριστεί αυτό των “μη ταπεινών αιτίων”.

Όπως είπε για τον πατέρα της Άννυ και τον φίλο του, η κ. Δημητριάδου: “Πώς να προτείνω ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου; Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη”.

Για τη Δημητρίνα Μπορίσοβα, η εισαγγελέας ανέφερε: “Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον, το δικό της και της οικογένειάς της”.

Σημειώνεται πως η υπόθεση χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής από ιατροδικαστές και δικαστικούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα – που αρνήθηκε ότι είναι ένοχος για δολοφονία – τεμάχιζε το νεκρό παιδί του επί τρεις ημέρες, την εβδομάδα του φετινού Πάσχα.

Αίσθηση είχε προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση:

“Ψυχροί, παγεροί και χωρίς συναίσθημα, σκότωσαν με οξύ και βίαιο τρόπο το παιδί και με νηφαλιότητα σχεδίασαν τον τεμαχισμό για να αποκρύψουν πώς πέθανε. (…) Σχεδίασαν και εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν, όχι την εξαφάνιση της Άννυ, αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί, ώστε ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο, είναι να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ”.

“Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός (περιύβριση νεκρού) δεν έχει ποινική συνέπεια, παρά μόνο δύο χρόνια φυλάκισης” είχε προσθέσει.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο, είχε πει:

“Ο Νικολάι είναι ένας ψυχρός, παγερός άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα, αδίστακτος. Με λυσσαλέες προσπάθειες επιχείρησε να αποσυνδέσει την παρουσία του στο χώρο του υπόγειου. Χαρακτηριστική είναι η απάθεια με την οποία αφομοίωσε τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Αλλά και ο Σάββας προσπάθησε να αποσυνδέσει την παρουσία του Νικολάι. Δεν ειδοποίησε καμία αρχή ο Νικολάι και έφυγε από την Αθήνα, την «κακιά Ελλάδα» και νόμιζε ότι ξέφυγε. Όμως κάτι είπε σε κάποιον, του ξέφυγε και το είπε και έτσι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα”.
nooz

Δες επίσης

Άγρια δολοφονία στην Εύβοια: Δύο αδέλφια σκότωσαν τον πατέρα τους

Ανείπωτη τραγωδία το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου σε χωριό της Εύβοιας και συγκεκριμένα στην περιοχή της ...

Αφήστε μια απάντηση