Ο Βολιώτης, Τιμολέων Διαμαντής είναι στον τελικό του Μasterchef και ο ένας από τους δύο μάγειρες που θα διεκδικήσει τον τίτλο του Έλληνα masterchef για το 2018.
Ο άλλος παίκτης που πέρασε στν τελικό είναι ο Χρήστος Γλωσσίδης.
Ο Τιμολέων Διαμαντής είναι 28 ετών και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως βαφέας αυτοκινήτων, μέχρι που τον κέρδισε η κουζίνα. Εργάστηκε σε εστιατόριο στη Σουηδία, πρν επιστρέψει στην Ελλάδα για το masterchef, αλλά και σε τσιπουράδικα στο Βόλο.
Πειθαρχία και αγάπη για την γαστρονομία
Μπαίνοντας στον παιχνίδι μαγειρικής, τόνιζε ο ίδιος :
1. Πιστεύω ότι το μεγάλο μου ατού είναι η αφοσίωση, η πειθαρχία και η αγάπη που έχω για τη γαστρονομία.
2. Αυτό που έχω κρατήσει καλά στο μυαλό μου είναι το να μένω πάντα ο εαυτός μου, να μην ξεχάσω από πού ξεκίνησα και να ευγνωμονώ αυτούς που με βοήθησαν.
3. Θεωρώ ότι και τα δύο έχουν σημασία, οπότε θα δώσω σημασία και στην εμφάνιση γιατί τρώμε πρώτα με τα μάτια αλλά και στη γεύση γιατί εκεί είναι η ουσία.
4.Αυτό που με γοητεύει στο να γίνω διάσημος είναι ότι θα μπορέσω να παροτρύνω νέα παιδία να ασχοληθούν με τον κόσμο της γαστρονομίας, θα μπορέσω να αναδείξω τοπικά προϊόντα της περιοχής μου όπως και μικρούς παραγωγούς και τέλος να ξεκινήσω μια «επανάσταση» μέσα στον κόσμο της κουζίνας για να σταματήσει το bullying, η άσχημη συμπεριφορά και η κοροϊδία που δέχονται οι νέοι μάγειρες.
5. Θεωρώ ότι η επιτυχία οφείλεται στη γνώση. Η γνώση είναι δύναμη. Αν δεν έχεις γνώσεις δεν μπορείς να έχεις εξέλιξη στο χώρο της μαγειρικής.
6. Στη ζωή μου βάζω στόχους, γιατί όταν στοχεύεις ζεις και αναπνέεις. Πιστεύω ότι τα όνειρα είναι για αυτούς που κοιμούνται. Αν όμως υπάρχει κάτι που θέλω να πραγματοποιηθεί στο μέλλον είναι να μαγειρέψω δίπλα στο Ferran Adria γιατί του χρωστάμε πολλά σε σχέση με όσα έχει καταφέρει να αλλάξει στη γαστρονομία.
7. Θα ήθελα να μαγειρέψω για το Γιώργο Παπαδάκη, τον δημοσιογράφο. Ο λόγος που θα του μαγείρευα είναι γιατί νομίζω μας «μεγάλωσε» με την πυγμή του και την φωνή του, ακούγοντάς τον κάθε πρωί να μάχεται για όλους τους πολίτες και γιατί είναι η φωνή που άκουγα όταν ξυπνούσα από μικρό παιδί μέχρι τώρα. Θα του μαγείρευα ένα παραδοσιακό σπετζοφάι, μιας και είμαι από το Πήλιο, με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι.
8. Δεν θα παρατούσα για τίποτα και για κανέναν την καριέρα μου. Είμαι στην πιο παραγωγική φάση της ζωής μου, αισθάνομαι πολύ δημιουργικός και αγαπώ υπερβολικά αυτό που μου προσφέρει η μαγειρική.
9. Θα ήθελα να ανοίξω ένα μικρό εστιατόριο χωρητικότητας 20-25 ατόμων με ανοιχτή κουζίνα, με κόνσεπτ στο να αλλάζει καθημερινά το μενού, υλικά από την περιοχή μου και ως βασικότερο συστατικό του όλου θέματος τα βότανα του Πηλίου και οι άπειρες συνταγές που μπορείς να κάνεις με αυτά.
magnesianews.gr