Μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα μπιφτέκια, χωρίς την προσθήκη ψωμιού; Φυσικά και μπορούμε και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο γευστικό αλλά με λιγότερες θερμίδες. Το μυστικό βρίσκεται στην βρώμη.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2-3 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολτοποιημένες
- 6-8 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 2 μικρές ντομάτες (αρκετά ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη)
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, προκειμένου να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
athensmagazine.gr