- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες και 1/4)
- 300 γρ χλιαρό νερό (1 κούπα και 1/4)
- 9 γρ ξηρή μαγιά (2 κτγ)
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτσ λευκό ξίδι
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, την ζάχαρη, το ξίδι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
- Κάνουμε τον φούρνο στόφα τον ανάβουμε για 1 λεπτο στις αντιστάσεις στους 100 c, σβήνουμε τον φούρνο και βάζουμε τον χυλό μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ,το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμεμια εύπλαστη ζύμη.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και βάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 9 κομμάτια των 100 γρ.
- Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και με την λαβή από μια κουτάλα κάνουμε βαθουλώματα για να ψηθούν καλύτερα οι πίτες.
- Τσαλακώνουμε και βρέχουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς να προεξέχει.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο την μία πλευρά από την πίτα και την βάζουμε να ψηθεί από την πλευρά που την αλείψαμε.
- Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά την πίτα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Αλείφουμε ελαιόλαδο και από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις υπόλοιπες πίτες.
- Τις σερβίρουμε με τα κρεατικά μας ή τις απολαμβάνουμε όπως αλλιώς θέλουμε.
Φτιάξτε τις καλύτερες και τις πιο αφράτες πιτούλες για σουβλάκια!!