Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ
- 400 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει (2,5 κούπες)
- 5 μέτρια αυγά
- 130 γρ. ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
- 120 γρ. Βούτυρο Αγελάδος (1/2 κούπα)λιωμένο
- 150 γρ. Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι (1/2 κούπα)
- 300 γρ. Ζάχαρη (1.5 κούπα)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 γρ. Μαστίχα (3-4 δάκρυα)
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 βανιλίνη
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι , το ξύσμα πορτοκάλι, τα αυγά, το ηλιέλαιο, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος .
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Στο πολυκόφτη ρίχνουμε τη μαστίχα, το μαχλεπι, το κακουλέ, τη βανιλίνη και από τα 300 γρ. ζάχαρη προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλέθοντας πολύ καλά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα την υπόλοιπη ζάχαρη, τα μπαχαρικά που αλέσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποηθεί το μείγμα.
- Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. που έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο προσθέτουμε το μείγμα και ρίχνουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 60-70 λεπτά.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και έπειτα αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα αφήνοντας την, να κρυώσει τελείως.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο και η πιο αφράτη Βασιλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
Καλή σας επιτυχία!!