Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Αφράτη Βασιλόπιτα με αρώματα Τσουρεκιού μόνο με ένα μπολ και ένα σύρμα!

Αφράτη Βασιλόπιτα με αρώματα Τσουρεκιού μόνο με ένα μπολ και ένα σύρμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ
  • 400 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει (2,5 κούπες)
  • 5 μέτρια αυγά
  • 130 γρ. ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
  • 120 γρ. Βούτυρο Αγελάδος  (1/2 κούπα)λιωμένο
  • 150 γρ. Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι  (1/2 κούπα)
  • 300 γρ. Ζάχαρη (1.5 κούπα)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ. Μαστίχα (3-4 δάκρυα)
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 βανιλίνη
Για το πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι , το ξύσμα πορτοκάλι, τα αυγά, το ηλιέλαιο, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος .
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  3. Στο πολυκόφτη ρίχνουμε τη μαστίχα, το μαχλεπι, το κακουλέ, τη βανιλίνη και από τα 300 γρ. ζάχαρη προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλέθοντας πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα την υπόλοιπη ζάχαρη, τα μπαχαρικά που αλέσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  5. Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποηθεί το μείγμα.
  6. Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. που έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο προσθέτουμε το μείγμα και ρίχνουμε το φλουρί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 60-70 λεπτά.
  8. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και έπειτα αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα αφήνοντας την, να κρυώσει τελείως.
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο και η πιο αφράτη Βασιλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Κουραμπιέδες Χωρίς Ζυγαριά με τη μέθοδο 1-2-3-4!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ Για τη ...