Υλικά
600 γρ τυρί cottage (3 κούπες)
- 4 μέτρια αυγά
- μια πρέζα αλάτι
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% (3/4 της κούπας)
- 130 γρ ζάχαρη (1/2 κούπα)
- 50 γρ κορν φλάουρ (4 κτσ)
- 50 γρ ινδοκάρυδο (4 κτσ)
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
- Αμύγδαλο φιλέ
Φόρμα 20 εκ.
Η κούπα που χρησιμοποιώ στη συνταγή είναι των 250 μλ!
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το τυρί cottage και ρίχνουμε τους κρόκους από τα αυγά ,το στραγγιστό γιαούρτι ,το κορν φλάουρ, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
- Πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα ραβσομπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Στο άλλο μείγμα προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ενσωματώνουμε την μαρέγκα σιγά μέσα στο μείγμα με απαλές κινήσεις μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
- Σε μια φόρμα 20 εκ. έχουμε αλείψει λάδι και έχουμε κολλησει λαδόκολλες στον πάτο και στα πλαινά της φόρμας.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το χτυπάμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να σιάξει .
- Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-65 λεπτά στους 160 c.
- Μόλις ψηθεί κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πεντανόστιμο cheesecake με χαμηλά λιπαρά και φουλ πρωτείνη που θα λατρέψετε!!
Καλή σας επιτυχία!!