Τραγωδία για οικογένεια στην Κάτω Αχαΐα, η οποία σε διάστημα μόλις ενός χρόνου θρηνεί τον χαμό δύο παιδιών της. Συγκεκριμένα, δυο κοριτσάκια 20 ημερών και δυο μηνών, αντίστοιχα, άφησαν την τελευταία τους πνοή σε διάστημα 15 μηνών.
Σύμφωνα με το pelop.gr, την περασμένη εβδομάδα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς το δύο μηνών μωρό, και ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό, έφυγε από τη ζωή.
Η μητέρα μετά την τραγική κατάληξη και δεδομένου πως οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κοριτσάκι κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο δεν εντόπισαν κάποια σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί. Επρόκειτο για το μόλις 20 ημερών μωρό και το πρώτο παιδί της οικογένειας που «έφυγε» τον Ιούλιο του 2022 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν εξήχθησαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του.
Στην ιατροδικαστική έκθεση δεν αναγράφεται αιτία θανάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.
Στην πρόσφατη περίπτωση του μωρού δυο μηνών, άγνωστο παραμένει το αποτέλεσμα της νεκροψίας που έγινε το περασμένο Σάββατο.
Αξίζει αν σημειωθεί ότι η τραγωδία που βιώνει η οικογένεια από τη Κάτω Αχαΐα, επαναφέρει στο προσκήνιο τον θάνατο ακόμα ενός παιδιού – επίσης κοριτσιού – που κατεγράφη το 2014.
Η γιαγιά και μητέρα της γυναίκας των δυο βρεφών θρήνησε την απώλεια της 1,5 ετών κόρη της. Τότε το κοριτσάκι σύμφωνα με πληροφορίες μετά από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί και πάλι στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου διέμεναν. Κατά πληροφορίες, από τη νεκροψία που έγινε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού.
Πληροφορίες θέλουν η γιαγιά να έχει χάσει ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, αεροβαπτίστηκε.
Γιατροί ερευνούν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο.