Αφράτα από μοσχαρίσιο κιμά με πιπεριά Φλωρίνης, πάπρικα και μερικά ακόμη απλά υλικά, που θα λατρέψετε. Αυτά είναι τα τυλιχτά μπιφτέκια με μπέικον που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Τα υλικά της συνταγής για μπιφτέκια
- Κιμάς Μοσχαρίσιος 1 κιλό
- Μπαγιατικο Ψωμί 2 φέτες
- Κρεμμύδι 1
- Σκορδο 2 σκελίδες
- Πιπεριά Φλωρίνης 1
- Μαιντανος Λίγος
- Αλάτι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Ρίγανη Λίγη
- Αυγα 1
- Πάπρικα Λίγη
- Μπέικον 9-10 φέτες
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Επίσης βρέχουμε τις φέτες ψωμιού και αφού μουλιάσουν, τις στραγγίζουμε καλά. Αφού στραγγίσουμε πολύ καλά το ψωμί το θρυμματίζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.
Επίσης προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την πάπρικα και το αυγό. Ξεκινάμε και πλάθουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά μας. Σκεπάζουμε τον κιμά με μία πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Τυλίγουμε το κάθε μπιφτέκι με μία φέτα μπέικον. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και τα γυρίζουμε κάθε 15 λεπτά για να μην καούν. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
athensmagazine.gr