Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Ακροβατική yoga στο Πήλιο

Ακροβατική yoga στο Πήλιο

Ακροβατικά, χορευτικά σόου, παιχνίδια στη θάλασσα θα περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Acroyoga από 19 έως 21 Ιουνίου
Το πρώτο Φεστιβάλ Acroyoga στην Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Πήλιο. Για ένα τριήμερο από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, ο Αϊ Γιάννης θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει ακροβατικά, yoga και thai massage, προσελκύοντας δεκάδες λάτρεις του νέου τρόπου άσκησης που ήρθε στην Ελλάδα μόλις το 2011. Μολονότι νέος τρόπος άσκησης για τα ελληνικά δεδομένα, η acroyoga έχει ήδη πολλούς πιστούς φίλους, που αναμένεται να συρρεύσουν κατά δεκάδες στο κάμπινγκ του Παπά Νερό στις αρχές του καλοκαιριού.
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Το τριήμερο Φεστιβάλ Acroyoga θα περιλαμβάνει για τους συμμετέχοντες εκτός από τη διαμονή στο κάμπινγκ στο Παπά Νερό και μαθήματα που θα ξεκινούν από το πρωί. Θα είναι μαθήματα όλων των επιπέδων που θα γίνονται υπαίθρια: yoga, acroyoga, partener acrobatitics, ταϊλανδέζικα μασάζ, σχοινοβασία (slackline). Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης ακροβατικά και χορευτικά shows, παιχνίδια στη θάλασσα, live μουσική και πολύ διάθεση.
Στα μυστικά της acroyoga θα μυήσουν τους συμμετέχοντες πιστοποιημένοι δάσκαλοι. Στην Ελλάδα είναι έξι άτομα. Ενας από αυτούς ο 29χρονος Βολιώτης, Γιάννης Καρβέλης. Γνώρισε την acroyoga παρακολουθώντας ένα workshop στην Αθήνα. «Το ερωτεύτηκα αμέσως», ομολογεί ο ίδιος.
Η πρακτική της acroyoga δημιουργήθηκε το 2003 στην Καλιφόρνια από τον Jason Nemer και την Jenny Sauer-Klein και έχει επεκταθεί παγκοσμίως με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να ασκούνται με αυτή.
Στην Ελλάδα σαν certified Acroyoga instructors εκπροσωπούν την εταιρία έξι άτομα, Γιάννης Καρβέλης (κεντρική Ελλάδα), Κωνσταντίνος Καραφουλίδης και Αρετή Τζήρου (Θεσσαλονίκη), Παναγιώτης Κατσανδρής, Γιώργος Ανδρουλάκης και Διονυσία Καπώνη (Αθήνα), οι οποίοι διδάσκουν την πρακτική σε διάφορες πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παγκοσμίως υπάρχουν 350 περίπου δάσκαλοι.

Τι είναι όμως η acroyoga;
Η Acroyoga είναι μια πρακτική που καλλιεργεί το παιχνίδι, την εμπιστοσύνη και τη συνδετικότητα.
Η ακροβατική γιόγκα συνδυάζει την πνευματική σοφία της γιόγκα, την ευγενή αγάπη του Τάι μασάζ και τη δυναμική των ακροβατικών.
Αυτές οι τρεις αρχαίες διδασκαλίες συνθέτουν μια πρακτική που καλλιεργεί την εμπιστοσύνη, τη συνδετικότητα και τη διάθεση για παιχνίδι. Επτά βασικά στοιχεία συνιστούν την πρακτική: τελετές σε κύκλο, άσανες, ροή με παρτενέρ, τάι μασάζ, θεραπευτική πτήση, αναστροφές, επιτήρηση και συνεργατικά ακροβατικά.
Ο απώτερος σκοπός είναι να φέρει τα άτομα σε μία κατάσταση ενότητας με τον εαυτό τους, μεταξύ τους και με το θείο. Από αυτή τη θέση της αμοιβαίας υποστήριξης μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον αληθινό τους εαυτό, να τον τιμήσουν και να τον μοιραστούν προς όφελος όλων.
Ο Γιάννης Καρβέλης, αναφέρει: «Aκροβατικά σε ζευγάρια; Πρακτική στη yoga; Τάι μασάζ και θεραπευτικές αγκαλιές από ανθρώπους που τις περισσότερες φορές τους γνωρίζεις εκείνη τη στιγμή; Ή μήπως μία μικρογραφία της κοινωνίας γεμάτη χαμογελαστούς ανθρώπους πρόθυμοι να σε «στηρίξουν» και έτοιμοι να σε εμπιστευτούν;
Θυμάμαι τον εαυτό μου, ανυπόμονο στα πρώτα μου μαθήματα, να προσπαθώ να καταφέρω τα πιο δύσκολα ακροβατικά, τις πιο πολλές φορές έχοντας κάποιον δίπλα μου έτοιμο να τ’ απαθανατίσει. Κάποιες φορές τα κατάφερνα, κάποιες φορές όχι… Έπρεπε να δυναμώσω, να γίνω περισσότερο ευλύγιστος, να βελτιώσω την τεχνική μου…
Αρχισα λοιπόν να επικεντρώνομαι στη Yoga, το αρχικό κομμάτι του μαθήματος. Ασάνες σε ροή και δομημένες κατάλληλα μέρα με τη μέρα βελτίωναν τη δύναμη και την αντοχή μου, με τρόπο που δεν είχα συναντήσει πότε σε κάποιον άλλο τρόπο άσκησης… χωρίς τραυματισμούς!
Μετά από καιρό αποφάσισα να εκπαιδευτώ, να γίνω δάσκαλος. Βρέθηκα σε χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ανθρώπους διαφορετικούς τόσο σε εθνικότητα, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, όσο και σε οικονομική κατάσταση. Μια μικρογραφία της παγκόσμιας κοινωνίας. Ολοι διαφορετικοί μεταξύ τους έχοντας όμως μια κοινή αγάπη, ένα κοινό τρόπο να παίζουν και να μοιράζονται μαζί σου πράγματα χωρίς διακρίσεις, την AcroYoga.
Αυτό που με κάνει ευτυχισμένο σήμερα είναι να βλέπω στις αίθουσες που διδάσκω ανθρώπους να χαμογελούν. Ανθρώπους που μέσα από τη σοφία της Yoga, τη δυναμική των ακροβατικών και την ευγενή αγάπη του Ταϊλανδέζικου μασάζ, ξεχνάνε τα προβλήματα της καθημερινότητας, γίνονται πάλι παιδιά και παίζουν, μαθαίνουν να ακούνε και να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.
Βρείτε δασκάλους εκπαιδευμένους να σας καθοδηγούν με ασφάλεια, να πετάξετε ψηλά, να βοηθήσετε και να βοηθηθείτε, να καταφέρετε να κάνετε πράγματα που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορείτε».

Ο Γιάννης Καρβέλης
Ο Γιάννης Καρβέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμήμα αυτοματισμού και στη Masterd στο τμήμα ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο στίβο, καθώς παράλληλα με τις καταδύσεις, το kick boxing και περιοδικά το χορό. Το 2011 ενώ εργαζόταν και έμενε στην Αθήνα γνώρισε για πρώτη φορά το χώρο της yoga. Η γνωριμία του με τον πρώτο δάσκαλο του στη yoga και στην acroyoga αποτέλεσε και σημαντικό παράγοντα στην πορεία του πάνω στο αντικείμενο.
Από το 2011 μέχρι και τώρα έχει ολοκληρώσει workshops, σεμινάρια, immersions και teachers trainings σε Ινδονησία, Λονδίνο, Αμστερνταμ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Λάρισα και Βόλο, από διάφορους καταξιωμένους Ελληνες και ξένους δασκάλους, όπως τον Jason Nemer, Bonnie Argo, Pau Castellsague, Grek Franklin, Erica Montes, Laura Velazquez, Marc Bauchet, Julia Weis, Carlos Romero, Κωνσταντίνο Καραφουλίδη, Δέσποινα Τερζίδου και Ελενα Μουρατίδου.
Εχοντας ολοκληρώσει εκπαιδευτικά όπως το Professional Yoga Teacher Training Grafts, Aerial Flow Yoga/Aerial Dance L1&L2 Teacher Training, Acroyoga.org Teacher Training, Acroyoga Elemental Immersion και Acroyoga Lunar Immersion, με έδρα το Βόλο σήμερα διδάσκει σεμινάρια και μαθήματα σε studios, σχολές χορού, αθλητικούς συλλόγους και φεστιβάλ σε πολλές πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πηγή: Ταχυδρόμος

Δες επίσης

Ξεμπλόκαραν οι διαγωνισμοί των 1,35 δισ. για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλία – Για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών της Θεσσαλίας. Με μια ...

Αφήστε μια απάντηση