Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα Ροδάκινα
- 3 μέτρια ροδάκινα
- 2 κτσ ζάχαρη
- βούτυρο
Για το μείγμα
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει (1,5 κούπα)
- 2 μέτρια αυγά
- 150 γρ ζάχαρη (3/4 της κούπας)
- 150 γρ λιωμένο βούτυρο (3/4 της κούπας)
- 250 γρ γάλα (1 κούπα)
- 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
- 100 γρ τρούφα σοκολάτας
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ροδάκινα.
- Σε μια στρόγγυλη φόρμα 26 εκ. τοποθετούμε στον πάτο λαδόκολλα και βουτυρώνουμε πολύ καλά όλη την φόρμα.
- Ρίχνουμε τα κομμένα ροδάκινα μέσα στην φόρμα προσθέτουμε από πάνω την ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την υγρή βανίλια ,το αλεύρι που φουσκώνει ,την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 170 c.
- Την αφήνουμε να κρυώσει την ξεφορμάρουμε και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή ότι άλλο μας αρέσει!!
Η πιο εύκολη και νόστιμη ροδακινόπιτα που έχεις δοκιμάσει!!