Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Ανατριχιαστικό «μήνυμα» από την ομάδα Βάγκνερ: Έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο «ματωμένη» βαριοπούλα

Ανατριχιαστικό «μήνυμα» από την ομάδα Βάγκνερ: Έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο «ματωμένη» βαριοπούλα

Μία βαριοπούλα καλυμμένη με ψεύτικο αίμα, με τη σφραγίδα της Βάγκνερ, έστειλαν άγνωστοι στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, η βαριοπούλα, η οποία είχε παραλήπτη εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εστάλη την Πέμπτη, τοποθετημένη σε θήκη βιολιού. Η αποστολή της έγινε αμέσως μετά τις εξελίξεις, στο Ευρωκοινοβούλιο και τον χαρακτηρισμό της Ομάδας Βάγκνερ ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Κάποια μέσα ως αποστολέα υποδεικνύουν τον επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ωστόσο, η πληροφορία, για την ώρα, παραμένει ανεπιβεβαίωτη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό παρείχε ομάδα που διατείνεται πως είναι φιλικά προσκείμενη στην Wagner, ισχυριζόμενη ότι, ο Πριγκόζιν δήλωσε σχετικά: «Πριν η διαδικασία αυτή τεθεί σε νομική ισχύ, μου δόθηκε εντολή να υποβάλω μια ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Πάνω από 400 πτώματα αμάχων βρέθηκαν στη Χερσώνα

Ο Γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντρέι Κόστιν ανακοίνωσε σήμερα ότι στα εδάφη της περιοχής της Χερσώνας που απελευθέρωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τον ρωσικό στρατό βρέθηκαν περισσότερα από 400 πτώματα αμάχων και εννέα δωμάτια βασανιστηρίων.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου του Γενικού εισαγγελέα, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη εννέα δωματίων βασανιστηρίων στα απελευθερωθέντα εδάφη της περιοχής της Χερσώνας. Επίσης εντοπίσθηκαν 432 πτώματα, πρόκειται για άμαχους που τους είχαν σκοτώσει», γράφει το Interfax Ukraina.

Σύμφωνα με τον Γενικό εισαγγελέα, η απειλή από τις νάρκες στα απελευθερωθέντα εδάφη παραμένει μεγάλη. «Παραμένουν πολλά εδάφη και κτίρια που είναι ναρκοθετημένα. Επίσης ο εισβολέας συνεχίζει τους βομβαρδισμούς με όλμους», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Κόστιν δήλωσε ότι στην περιοχή της Χερσώνας εργάζονται από κοινού 12 ομάδες εισαγγελέων και ανακριτών, τις οποίες συνδράμουν εμπειρογνώμονες από το Γραφείο του Γενικού εισαγγελέα.

Η εθνική αστυνομία της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει στις 19 Νοεμβρίου ότι συνεργάτες των οργάνων επιβολής της τάξης εντόπισαν στις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονέτσκ, του Νικολάγιεφσκ, του Χαρκόβου και της Χερσώνας τα πτώματα 991 αμάχων. Οι άμαχοι αυτοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής. Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντενίς Μοναστίρσκι είχε δηλώσει ότι στις απελευθερωθείσες περιοχές της περιοχής Χερσώνας είχαν βρεθεί 63 πτώματα ανθρώπων, οι οποίοι πέθαναν από βασανιστήρια.

Την 1η Νοεμβρίου οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Χερσώνα. Την επόμενη μέρα άρχισε να λειτουργεί η στρατιωτική διοίκηση, η αστυνομία και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Στην πόλη της Χερσώνας άρχισαν να εργάζονται περίπου 200 αστυνομικοί, ενώ τοποθετήθηκαν γύρω από την πόλη σημεία ελέγχου. Η αστυνομία καταγράφει τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ρωσικές «αρχές» κατοχής.

 

ethnos

 

Δες επίσης

Τα δέκα πιο παράξενα ρεκόρ Γκίνες από όλο τον κόσμο

Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή παγκόσμιων ρεκόρ απ’ όλο τον κόσμο. Ο ...