Αυτό η απλή και νόστιμη συνταγή για φαλάφελ με φακές είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή φαγητού. Είναι φτιαγμένη με μόνο 5 υλικά: μαγειρεμένες φακές, φρέσκα βότανα, ελαιόλαδο, σκόρδο και χυμό λεμονιού. Παραδοσιακά το φαλάφελ φτιάχνεται με ρεβίθια. Αυτή είναι μια εναλλακτική και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή με φακές.
Συνταγή για νόστιμο φαλάφελ με φακές
Υλικά
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένες φακές
- 1 τεράστια χούφτα (ένα φλιτζάνι περίπου) φρέσκα φύλλα και μίσχοι κόλιανδρου
- 1 τεράστια χούφτα (ένα φλιτζάνι περίπου) φρέσκα φύλλα και μίσχοι μαϊντανού
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 – 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 – 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ενωθούν. Θα πρέπει να σχηματιστούν crumbles που να κολλάνε μεταξύ τους όταν τα πιέζετε.
- Ανακατέψτε με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και πλάστε σε 9 κροκέτες.
- Ψήστε τις κροκέτες για 18 λεπτά.
- Βγάλτε τα φαλάφελ από το φούρνο και προσθέστε τα σε σαλάτες ή σάντουιτς.
Συντηρήστε τα φαλάφελ στο ψυγείο για λίγες μέρες ή στην κατάψυξη για περισσότερο.
Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές
- Χρησιμοποιήστε φακές που έχουν μαγειρευτεί πρόσφατα. Αυτό θα σας δώσει καλύτερη υφή από τις υπερβολικά υγρές και χυλώδεις φακές.
- Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γεύση του φαλάφελ προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σκόρδο ή μπαχαρικά για περισσότερη γεύση.