Ένα κόλπο που λίγοι γνωρίζουν και που θα βελτιώσει την ποιότητα των μπιφτεκιών σας, είναι το να βάλετε ρύζι στον κιμά πριν τα πλάσετε, αντικαθιστώντας το ψωμί ή την φρυγανιά.
Ποια η αλλαγή;
Αν δεν έχουμε μπαγιάτικο ψωμί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά (ή παξιμάδι) τριμμένη. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα υγρά παραπάνω στο μείγμα για να μην είναι πολύ στεγνό.
Όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο, προτιμάμε τη φρυγανιά, γιατί ο εν λόγω κιμάς είναι πιο «αλοιφοειδής» και η φρυγανιά τον συγκρατεί καλύτερα. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε ρύζι παραβρασμένο, για να «λιώνει» κατά το πλάσιμο των μπιφτεκιών και να ενώνεται με τα υπόλοιπα υλικά.
athensmagazine.gr