-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
5 αυγά
-
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
Για το εβραίικο
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.
- Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.
- Ανακατεύοντας το «Εβραίικο» σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.
argiro.gr