Μια από τις αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η αυγοσαλάτα. Η αυγοσαλάτα είναι φανταστική για ορεκτικό, ενώ αποτελεί και ιδανική γέμιση για το σάντουιτς. Αν αγαπάς τα αυγά και γνωρίζεις τη διατροφική τους αξία τότε αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη θα σε ενθουσιάσει.
Φτιάξτε λοιπόν μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική αυγοσαλάτα με υλικά που ήδη έχετε στο ψυγείο σας.
Συστατικά
8 αυγά, βρασμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
3 κ.σ. μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ψωμί, χωριάτικο
πατατάκια
Συνταγή για αυγοσαλάτα: Μέθοδος εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα βρασμένα αυγά σε πολύ μικρά κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στην αυγοσαλάτα ελαιόλαδο και πιπέρι, και σερβίρουμε με τις φέτες ψωμιού.
Δοκιμάστε τη συνταγή και θα διαπιστώσετε πως η αυγοσαλάτα είναι και πολύ χορταστική!