Υλικά:
Για το φύλλο
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.σ. ξίδι
-
1/3 φλ. ούζο
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. αλάτι όσο σηκώσει
-
300 γρ. νερό χλιαρό
-
Λίγο αλεύρι για το φύλλο
Για τη γέμιση
-
300 γρ. φέτα τρίμματα
-
2 κ.σ. ξινομυζήθρα
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη
Για την τηγανητή τυροκουλούρα με φέτα, πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τα υλικά να βραχεί το αλεύρι.
Όταν πια το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, και ζυμώνουμε για 5 – 6′ μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
Αλευρώνουμε τα χέρια και τη ζύμη, αν η ζύμη είναι υγρή και κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 30΄.
Η ζύμη αυτή μπορεί να διατηρηθεί σκεπασμένη στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι και 3 ημέρες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για τυροκουλούρες για να φτιάξετε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα θέλετε.
Για τη γέμιση
Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε την ξυνομυζήθρα.
Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση.
Για τις τυροκουλούρες
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με λεπτό πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο.
Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες μακριές κατά μήκος.
Στη μέση βάζουμε τη γέμιση και ρολάρουμε σε ρολό.
Δένουμε ελαφρύ κόμπο ή τυλίγουμε σαλιγκάρι.
Μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο και να τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά.
Αφού τελειώσουμε με όλες τις τυροκουλούρες, είτε τις ψήνουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο για 30΄στους 200°C είτε τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3΄ από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τις τηγανισμένες τυροκουλούρες, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν τελείως από το λάδι.