Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Aυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας

Aυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας

Τα ντουλάπια της κουζίνα σας υποφέρουν καθημερινά από τη χρήση που κάνετε εσείς, από τα λίπη, τα υπολείμματα φαγητού και τη σκόνη που μαζεύεται στην επιφάνεια και το εσωτερικό τους. Δείτε παρακάτω τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να τα διατηρείτε πάντα καθαρά και αστραφτερά σε 5 εύκολα βήματα.

Βήμα #1: Φτιάξτε το σωστό διάλυμα. Διαλύστε 1 φλ. λευκό ξίδι και 1 φλ. νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το ήπιο φυσικό καθαριστικό για να καθαρίσετε καθημερινά τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Γιατί; Η σύστασή τους είναι τόσο ελαφριά που δεν θα αλλάξει την όψη τους και δεν θα θαμπώσει το βερνίκι τους. Αν σαν ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων.

Βήμα #2: Καθαρίστε τα ντουλάπια σας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα. Τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού συσσωρεύονται στην επιφάνεια τους κάθε φορά που μαγειρεύετε. Για να αποφύγετε αυτήν τη μικρή… συμφορά, φροντίστε να καθαρίζετε το καπάκι τους με ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχετε προηγουμένως βουτήξει στο διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού. Προσοχή: Είναι σημαντικό να στραγγίξετε καλά το πανάκι προτού περάσετε με αυτό τα ντουλάπια της κουζίνα σας!

Βήμα #3: Στεγνώστε καλά τα ντουλάπια της κουζίνα σας χρησιμοποιώντας ένα καθαρό στεγνό πανί – ειδικά αν είναι από ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την συσσώρευση της υγρασίας στην επιφάνεια τους.

Βήμα #4: Περάστε στο εσωτερικό τους. Κάθε 2-3 μέρες, καθαρίστε το εσωτερικό των ντουλαπιών σας για να απομακρύνετε από αυτό τους λεκέδες από τα μπαχαρικά. Χρησιμοποιήστε το σπιτικό καθαριστικό που σας προτείναμε για να τα λάμψετε και στεγνώστε το με ένα καθαρό μαλακό πανί. Βαριέστε να καθαρίζετε τόσο συχνά; Καλύψτε το εσωτερικό τους με λίγη ταπετσαρία ή σουπλά.

Βήμα #5: Πιάστε το ξεσκονόπανο. Είδατε σκόνη; Τα σωματίδια του φαγητού «τρυπώνουν» στα ντουλάπια σας και μετατρέπονται σε σκόνη εξαιτίας των ατμών που δημιουργείται κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να ξεσκονίσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία κάθε 5-6 μέρες για να αποφύγετε τη δημιουργία επίμονων λεκέδων.

spirossoulis.com

Δες επίσης

“Κράτος Οπερέτα”

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D. Μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια και ...