Αν θέλετε να αποθηκεύσετε το ρυζόγαλο στην κατάψυξη θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα.
Το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και το σερβίρουμε συνήθως με κανέλα.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν θέλουμε να φάμε όλη την ποσότητα; Μπορεί να καταψυχθεί;
Η απάντηση είναι ναι.
Πώς θα καταψύξετε το ρυζόγαλο
Αν έχετε ήδη ετοιμάσει ρυζόγαλο και θέλετε να το καταψύξετε, αφήστε το πρώτα να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείστε στη συνέχεια το ρυζόγαλο σε ένα δοχείο, κατάλληλο για κατάψυξη, αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα κενό πριν βάλετε το καπάκι.
Είναι σημαντικό να κλείνει καλά το μπολ προκειμένου να μην αλλάξει η υφή και η γεύση του.
Το ρυζόγαλο θα είναι ασφαλές για κατανάλωση για τρεις μήνες αφού το έχετε αποθηκεύσει σωστά στην κατάψυξη, ωστόσο φροντίστε να το απολαύσετε το συντομότερο δυνατό για να μην αλλοιωθεί η γεύση του.
Πώς να ξεπαγώσετε το ρυζόγαλο
Μπορείτε να ξεπαγώσετε το ρυζόγαλο με διάφορους τρόπους αλλά ο πλέον ενδεδειγμένος είναι τοποθετώντας το μπολ στη συντήρηση του ψυγείου όλο το βράδυ. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε μια νύχτα, μπορείτε επίσης να το ξεπαγώσετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα με νερό και σε χαμηλή φωτιά.
Αποφύγετε την απόψυξη του ρυζόγαλου σε θερμοκρασία δωματίου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αλλοίωσης του γάλακτος.