Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Χιονούλες με 3 υλικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Χιονούλες με 3 υλικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 1 συσκ. 400 γραµ. ζαχαρούχο γάλα (ή ζαχαρούχο βρασμένο dulce de leche)
  • 450 γρ. ινδική καρύδα
  • 2 βανίλιες

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ινδική καρύδα

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μίγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε με στρογγυλό σχήμα σαν τρουφάκια.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αφού πλάσουμε τις χιονούλες και τις ντύσουμε με ινδοκάρυδο, τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για λίγο.

Σερβίρουμε τις χιονούλες σαν τρουφάκια.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τις χιονούλες για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

Θα γίνουν χρυσό χρώμα με πιο πολύ άρωμα και με υφή μπισκότου.

Διαλέξτε ποια εκδοχή προτιμάτε.

Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο και κουνάμε το ταψί να κυλιστούν και να καλυφθούν ολόγυρα.

Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.

argiro.gr

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...