Συνταγές για μπριζόλες: Έχετε μπριζόλες στο ψυγείο σας και δεν ξέρετε πώς να τις μαγειρέψετε; Μην ανησυχείτε καθόλου, διότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από συνταγές για μπριζόλες, ώστε να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει. Αναλυτικότερα:
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 5-6 μέτριες πατάτες
– 2 πορτοκάλια
– 2 μοσχολέμονα (lime)
– 1 λεμόνι
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά μουστάρδα
– 2-3 κλαράκια θυμάρι
– 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– 2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
– 150 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λίγη ρίγανη
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύεις καλά τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα.
– Στρώνεις τις μπριζόλες σε ένα σκεύος, ρίχνεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζεις όλα μαζί με τη μαρινάδα.
– Σκεπάζεις και τα αφήνεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
– Όποτε το θυμηθείς μέσα στη μέρα, γύρισε τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα.
– Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβεις τις πατάτες σε κύβους, τις πλένεις, τις στραγγίζεις και τις στρώνεις σε ένα ταψί.
– Βγάζεις τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνεις στην άκρη.
– Πετάς τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα και την προσθέτεις στις πατάτες, τις οποίες ψήνεις για 45 λεπτά.
– Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες και τις πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη.
– Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, τις ροδοκοκκινίζεις και από τις δυο πλευρές και τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες.
– Αφού περάσουν 45 λεπτά βγάζεις το ταψί με τις πατάτες, δημιουργείς λίγο χώρο και βάζεις τις μπριζόλες.
– Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μπύρα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
– 2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (ή οποιαδήποτε άλλη μπύρα σου αρέσει)
– 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση)
– 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
– 1 κούπα παγάκια
– 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
– 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
– 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
– 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
– 300 γραμμάρια μανιτάρια
– 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτεις τις μπριζόλες.
– Τις αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί τις γυρίζεις μέσα στη μαρινάδα.
– Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσεις, τις βγάζεις από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά.
– Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών και τρίβεις με αυτό καλά τις μπριζόλες.
– Βάζεις την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει καλά, ψήνεις τις μπριζόλες πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
– Τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες για πέντε λεπτά για να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν.
– Για τα λαχανικά, ανακατεύεις μέσα σε ένα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
– Τα σοτάρεις σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
– Τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάς στην άκρη, μαζί με τα καλαμπόκια, τα οποία, αφού τα βράσεις, τα περνάς για λίγο από το grill για να πάρουν χρώμα.
– Σερβίρεις τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας που έβαλες στο μαρινάρισμα της μπριζόλας.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 4 μπριζόλες
– 1 ποτήρι νερό
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
– 1 κύβο λαχανικών
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ρίγανη
– 1/2 κρεμμύδι
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη μουστάρδα, το λάδι και το μέλι, τον κύβο και λίγο αλάτι.
– Σε ένα ταψί τοποθετείς τις μπριζόλες και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνεις τη μισή σάλτσα που δημιούργησες στο ταψί.
– Βάζεις όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλεις και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι πάνω στο ταψί.
– Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και κάθε 15 λεπτά προσθέτεις από τη σάλτσα στις πατάτες και στις μπριζόλες.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
– 180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι)
– 60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
– 2 κ.γλ μέλι
– 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
– 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή)
– 1 πρέζα θυμάρι
2-3 μέτριες πατάτες (περίπου 500gr) κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. μαργαρίνη
50ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ξεκινάς βάζοντας νερό να βράσει για τις πατάτες. Αλατίζεις λίγο το νερό και μόλις βράσει βάζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν.
– Μόλις βράσουν τις αφαιρείς από το νερό και τις βάζεις σε βαθύ μπολ.
– Τις λιώνεις με ένα πιρούνι πολύ καλά, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά.
– Προσθέτεις το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
– Ανακατεύεις και αφήνεις τον πουρέ στην άκρη κρατώντας τον ζεστό.
– Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Μόλις ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες, μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές.
– Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο.
– Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα.
– Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 6 χοιρινά μπριζολάκια
– 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα
– Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
– 2 ψητές κόκκινες πιπεριές
– 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
– 1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα
– 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 κ.σ. ξίδι
– 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
– 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 1/2 κ.γλ. αλάτι
– Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές.
– Τις βάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι.
– Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πάστα και προσθέτεις λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
– Αν το μείγμα σου είναι πολύ αραιό, προσθέτεις λίγη τριμμένη φρυγανιά.
– Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο.
– Ανάβεις τη φωτιά.
– Βάζεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζεις με αλάτι.
– Αλατοπιπερώνεις τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνεις στη σχάρα για πέντε λεπτά.
– Τα αναποδογυρίζεις και βάζεις στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια.
– Ψήνεις τα μπριζολάκια για 5΄- 6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.