Τα Υλικά που θα χρειαστείτε
Για το κρέας
- 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 2 κ.γ. αλάτι
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. μέλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κούπα ελαιόλαδο (50 γρ.)
Για τη γάστρα
- 150 γρ. μπύρα (1/2 κούπα)
- 3 καρότα
Για τις πατάτες
- 4 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Σκουπιζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας το χοιρινό το μπούτι και κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αλατίζουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Σε μια γάστρα στρώνουμε λαδοκολλες και βάζουμε μέσα το κρέας.
- Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
- Ρίχνουμε μπύρα γύρω από το κρέας βάζουμε τα καρότα και σκεπάζουμε με ακόμα μια λαδόκολλα και καπάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 -180 c για 2,5 ώρες (στο ενδιάμεσο βγάζουμε τη γάστρα για να βάλουμε τις πατάτες).
- Κόβουμε χοντρό κομμένες τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφαιρούμε τις λαδοκολλες και το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στους 200 c.
- Σερβίρουμε ζεστό και το πιο νόστιμο χοιρινό με πατάτες και καρότα είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!