Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, ένα λαχταριστό και παράλληλα διαιτητικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, βύσσινα και άλλα 2 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε.
Υλικά
- Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
- Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
- Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
- Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
- Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.
athensmagazine.gr