Αυτή η πάστα ταψιού είναι σκέτη κόλαση! Αφράτο κέικ, σαντιγί, κρέμα σοκολάτας και λιωμένη κουβερτούρα…! Ένας ακαταμάχητος γλυκός συνδυασμός που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε!
Υλικά
- 300 γρ. σοκολατένιο κέικ
- 1 φάκελος σαντιγί στιγμής Mac Magic
- 200 ml κρύο γάλα
- 2 φάκελοι κρέμα στιγμής με γεύση φουντούκι Mac Magic
- 500 ml κρύο γάλα
- 100 ml γάλα
- 200 γρ. κουβερτούρα 52%
- Τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κέικ σε φέτες και το απλώνουμε σε ένα ταψί 20 x 30 εκ.
- Πιέζουμε το κέικ με τα χέρια μας.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε απο πάνω το κέικ με γάλα.
- Ρίχνουμε στο μίξερ το φακελάκι με την σαντιγί στιγμής μαζί με τα 200 ml κρύο γάλα και ανακατέυουμε για 2′-4′ ή μέχρι να είναι έτοιμη.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί με μία σπάτουλα πάνω στο κέικ.
- Ρίχνουμε στο μίξερ τα δύο φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση φουντούκι μαζί με τα 500 ml κρύο γάλα και ανακατεύουμε για περίπου 5′.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα στιγμής πάνω απο την σαντιγί που βρίσκεται ήδη στο ταψί.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 10′.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 100 ml γάλα μαζί με την κουβερτούρα και καλύπτουμε με ένα κομμάτι μαγειρικής μεμβράνης.
- Λιώνουμε το γάλα με την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
- Αφού ανακατέψουμε και ομογενοποιθούν τα υλικά, ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο ταψί και την απλώνουμε να παέι παντού.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
athensmagazine.gr