Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Δεν θα μείνει κομμάτι: Πανεύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο

Δεν θα μείνει κομμάτι: Πανεύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και τραγανό μπισκότο

Υλικά

  • 110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 φύλλο ζελατίνης 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετείτε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνετε στην άκρη.

Αλέθετε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύετε πάλι να ομογεοποιηθούν.

Αδειάζετε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι. Το απλώνετε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.

Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Παράλληλα φτιάχνετε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βάζετε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατεύετε αφού την έχετε διαλύσει σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής, προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση σας και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.

Για το ετοιμάσετε το γλάσο καραμέλας βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει η πρώτη δόση για να προσθέσετε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.

Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ.

Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, το περιχύνετε πάνω στη κρέμα, στο κρύο πλέον γλυκό μας, το ισιώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας.

Όταν κρυώσει, ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...