Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2025
trikaladay.gr / Υγεία / Διατροφή στα 50: Οι χειρότερες τροφές για τους μεσήλικες-ΦΩΤΟ

Διατροφή στα 50: Οι χειρότερες τροφές για τους μεσήλικες-ΦΩΤΟ

Η διατροφή έχει ως γνωστό μεγάλη επίδραση στην υγεία.

Η φυσική κατάσταση, η ευεξία και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε εξαρτώνται από το περιεχόμενο που επιλέγουμε να έχει η διατροφή μας.

Ως εκ τούτου, η κατανάλωση λιπαρών τροφών αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών, ενώ μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αποτελεί εγγύηση για καλή υγεία.

Η ηλικία παίζει φυσικά σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιες τροφές που καταναλώνατε σε νεότερη ηλικία, πρέπει να αποφεύγονται καθώς μεγαλώνετε.

Για παράδειγμα, οι άνδρες πρέπει να αποφεύγουν τις τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και υψηλής αρτηριακής πίεσης όταν βρίσκονται κοντά στα 50.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές; Δείτε τις στις εικόνες που ακολουθούν:

Τηγανητά: Οι λιπαρές τροφές αυξάνουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Επειδή τηγανίζονται σε ανθυγιεινά λάδια, συνδέονται επίσης με τον κίνδυνο υπέρτασης. Αντί για τηγάνισμα, επιλέγετε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος, όπως το ψήσιμο με λίγο λάδι.

Επεξεργασμένα κρέατα: Σε αυτά περιλαμβάνονται το μπέικον, τα λουκάνικα και το κρέας σε κονσέρβα.

Τα προϊόντα αυτά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία φράζουν τις αρτηρίες και αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης. Αν δεν μπορείτε να αποκλείσετε τα αλλαντικά από τη διατροφή σας, τρώτε μικρότερες ποσότητες και προτιμάτε παράγωγα γαλοπούλας και όσα έχουν λίγα έως καθόλου λιπαρά.

Μοσχαρίσια μπριζόλα: Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε μια καλοψημένη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, είναι όμως ένα από τα πιο παχυντικά κρέατα. Επιλέγετε λοιπόν άπαχα μέρη του ζώου.

Μπάρες πρωτεΐνης: Οι περισσότερες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και δίνουν πολλές θερμίδες. Είναι προτιμότερο να παίρνετε πραγματικές πρωτεΐνες από υγιεινές τροφές όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Με πληροφορίες από Medical Daily

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Δες επίσης

Τι αλλάζει το 2025 σε νοσοκομεία, φάρμακα και ραντεβού με γιατρούς

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κλείνουμε ραντεβού στον γιατρό, ψηφιοποίηση μέρους του ΕΣΥ, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και άλλες ...