Ωστόσο, αυτό δεν μοιάζει να είναι και τόσο απλό. Το συγκεκριμένο χωριό έχει λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Μάλιστα, ο νέος κάτοικος θα πρέπει να δεσμευτεί, με τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης.
Υποπληθυσμός στην Ιταλία: Τι αναφέρει, ο πρόεδρος του Μολίζ
Ο πρόεδρος του Μολίζ, Ντονάτο Τόμα, αναφέρει «Αν προσφέραμε απλά χρηματοδότηση, θα ήταν ακόμα μία χειρονομία φιλανθρωπίας. Θέλαμε να κάνουμε περισσότερα, θέλαμε οι άνθρωποι να επενδύσουν εδώ. Μπορούν να ανοίξουν οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση , από φούρνο, εστιατόριο, χαρτοπωλείο, οτιδήποτε. Είναι ένας τρόπος για να ξαναφέρουμε ζωή στις πόλεις μας αυξάνοντας παράλληλα και τον πληθυσμό».
«Δεν πρόκειται απλά για αύξηση του πληθυσμού. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από υποδομές και ένα λόγο για να μείνουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξουμε ακριβώς στο σημείο που ξεκινήσαμε», προσθέτει, ο Ντονάτο Τόμα.
Η Μολίζε έχει πληθυσμό 305.000 κατοίκων. Ωστόσο, από το 2014 έχασε περίπου 9.000 κατοίκους. Η συγκεκριμένη περιοχή στην Ιταλία, έχει εννέα πόλεις, όμως, ούτε μία από αυτές δεν σημείωσε γέννηση από το 2018. Παράλληλα, παρατηρήθηκε πως επιπλέον 2.800 άτομα μετακόμισαν ή πέθαναν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί δήμαρχοι προσπάθησαν να δώσουν ζωή στις περιοχές τους. Συγκεκριμένα στην Επαρχία Καλτανισέττα της Σικελίας δόθηκαν άδεια σπίτια σε αιτούντες για άσυλο, οι οποίοι διέσχισαν τη Μεσόγειο, ταξιδεύοντας από τη Λιβύη.
Επίσης, η Σαμπούκα είναι άλλη μια περιοχή, της οποίας οι πολιτικές αρχές δείχνουν πως προσπαθούν να επιβιώσουν, πουλώντας ή δίνοντας εγκαταλελειμμένα σπίτια σε όσους το επιθυμούν. Μάλιστα, αυτό γίνεται έναντι της συμβολικής τιμής του ενός ευρώ.