-
500 γρ. ταλιατέλες
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-
3 κ.σ. βούτυρο
-
2 σκελ. σκόρδο σπασμένες
-
1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
-
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
-
1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
-
5-6 ντοματίνια
-
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
1 φλ. ζωμό κότας
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μείγμα μπαχαρικών
-
Πιπέρι καγέν
-
Πάπρικα καυτερή
-
Θυμάρι
-
Ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπαχαρικά σε μπολ και κόβουμε σε μπουκιές το κοτόπουλο
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι βαθύ.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά. Δεν το γυρίζουμε συνέχεια στο τηγάνι.
Όταν γίνει από τη μια πλευρά, γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε να μείνει ζεστό.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
Βγάζουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και τον ζωμό.
Βράζουμε για 3 με 5 λεπτά να κατέβει ο όγκος του υγρού.
Συγχρόνως τρίβουμε το τηγάνι με κουτάλα να ντεκλασάρουμε τους κρυσταλλωμένους χυμούς του τηγανιού.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα και το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει λίγο και να πυκνώσει σε μέτρια φωτιά.
Διορθώνουμε τα αλατοπίπερο και προσθέτουμε λίγο απ’ όλα τα μπαχαρικά για να γίνει πιο έντονη η σάλτσα.
Πρέπει να είναι έντονες οι γεύσεις.
Έχουμε ωστόσο βράσει τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε τελευταία στιγμή όπως στάζουν στην σάλτσα.
Αν θέλουμε πιο υγρή τη σάλτσα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών προσθέτουμε τα λαχανικά και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Σερβίρουμε και τρίβουμε μπόλικο τυρί.