-
3 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια
-
1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
-
1/2 φλ. ελιές
-
2 αβοκάντο ώριμα
-
1/2 ρόδι καθαρισμένο
-
1 φλ. θρυμματισμένο μανούρι
-
Για τη σως
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
-
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πρώτα αφαιρούμε γύρω τη φλούδα του πορτοκαλιού παίρνοντας με το μαχαίρι όλο το λευκό.
- Καθαρίζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού).
- Τα βάζουμε όλα στη σαλατιέρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε καρέ. Τα προσθέτουμε.
- Καθαρίζουμε του σπόρους από μισό ρόδι και τους προσθέτουμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Τις ρίχνουμε στη σαλάτα. Προσθέτουμε τις ελιές και το θρυμματισμένο μανούρι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως. Τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.