Αν είστε γλυκατζήδες και ιδίως λάτρεις του λεμονιού, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτά τα τρουφάκια λεμονιού με λευκή σοκολάτα!
Υλικά
- 250γρμ λευκή κουβερτούρα
- 5 κ.τ.σ ανάλατο βούτυρο
- 3 κ.τ.σ κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.τ.σ χυμό λεμονιού
- ζάχαρη άχνη για το τέλος
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί και χαμηλή φωτιά λιώστε τη λευκή σοκολάτα, μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίξτε το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Αφαιρέστε από το μπεν μαρι, αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να ανακατεύετε και σκεπάστε το σκεύος με το μείγμα σας, με μια διάφανη μεμβράνη.
- Τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Έπειτα με ένα κουτάλι πάρτε λίγο από το μαλακό μείγμα, πλάστε σε μπάλες. Αν θέλετε τυλίξτε τις με ζάχαρη άχνη.
athensmagazine.gr