Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 10-12 πατάτες baby
- αλάτi
- πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για τα λαχανικά
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 μικρό αγγούρι
- Μαϊντανός
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Για την δροσερή σως
-
400 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3 κτσ Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 15-20 λεπτά τις πατάτες.
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στρώνουμε τις Πατάτες και με τον πάτο από ένα ποτήρι τις πατάμε για να τις σπάσουμε.
- Τις αλατοπιπερώνουμε ξαναρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 c μέχρι να ξεροψηθούν.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το αγγούρι το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
-
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% τον χυμό λεμόνι αλάτι πιπέρι σκόρδο σε σκόνη το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά που κόψαμε μέσα στην σως τις σπασμένες πατάτες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Σερβίρουμε και η πιο νόστιμη δροσερή smashed πατατοσαλάτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.