Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση μπισκότου
- 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
- 130 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την δεύτερη στρώση
- 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. πραλίνα φιστίκι Αιγίνης
Για την κρέμα σοκολάτας
- 2 κουτάκια Morfat Choco (500 γρ.)
- 300 γρ. Τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ. γάλα
Για το γαρνίρισμα
- Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Φορμα 24-26εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε το μπισκότο και το ενσωματώνουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε σε μια φόρμα με λαδόκολλα 24 η 26 εκ. πατώντας το πολύ καλά με τον πάτο από ένα ποτηρι.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθει μέχρι να φτιάξουμε την επόμενη στρώση.
- Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα.
- Ρίχνουμε την πραλινα φιστικι μέσα στο κανταΐφι και ανακατεύουμε πολύ καλα .
- Το ρίχνουμε πάνω από την βάση και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 κουτάκια Morfat Choco, την ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά με το μιξερ μέχρι να αφρατέψει το μειγμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα από πανω και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
- Σε ένα μπολακι ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος, το γάλα και το λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό η σε Μπεν Μαρί.
- Το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και ανασηκώνουμε τη φόρμα να πάει παντού το γλασο.
- Γαρνίρουμε γύρω γύρω με τριμμένο φιστίκι Αιγινης.
Κόβουμε και απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο Dubai Chocolate cheesecake.
…