Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΊΚΙ
400 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% (2 κεσεδάκια)
1 αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδου
2 κτσ λευκό ξίδι
1 κτγ αλάτι
πιπέρι
Άνηθος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
400 γρ Τυρί Φέτα
200 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι) Η με φουλ Λιπαρά
30 γρ ελαιόλαδο (3 κτσ)
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
πιπέρι
Εκτέλεση
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
- Τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά 1 μεγάλο αγγούρι και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% , το σκόρδο, το λευκό ξίδι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στραγγίζουμε πολυ καλά το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο τον ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν χρεαστεί.
Πεντανόστιμο παραδοσιακό τζατζίκι!!
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
- Σε ένα μπολ σπάμε με το πιρούνι το Τυρί Φέτα
- Προσθέτουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε μια πράσινη καυτερή πιπεριά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε με φετούλες καυτερής πιπεριάς και φρέσκο ελαιόλαδο!