Οι Βρετανοί (ή πιο σωστά κάποιοι από αυτούς) δείχνουν τα πραγματικά τους αισθήματα στις Ουκρανές που καταφθάνουν στο Νησί τους… Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει όσα συμπαρομαρτούντα έπονται ενός πολέμου: Θάνατο, πόνο, ψέματα και υπερβολές, υποκρισία και προσφυγιά. Υπολογίζεται ότι 4,4 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον περπάτησε στους δρόμους του Κιέβου πλάι στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έταξε βοήθεια υλική και ψυχολογική στον ουκρανικό λαό και γύρισε στο Λονδίνο, όπου όμως αρκετοί δεν βλέπουν ακριβώς με μάτι συμπόνοιας τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στο Νησί τους.
Οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς πρόσφυγες πέρασαν στη γειτονική Πολωνία, κι άλλοι έφυγαν βαθιά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ουκρανών έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αντί μια ανοιχτής αγκαλιάς βρήκαν ένα… στρωμένο κρεβάτι από επίδοξους ερωτιδείς Βρετανούς. Γυναίκες από την Ουκρανία βρέθηκαν αντιμέτωπες με απροκάλυπτη σεξουαλική παρενόχληση από τους Βρετανούς, γράφουν οι Times.
Βομβαρδισμός σεξουαλικών μηνυμάτων!
Το δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας κάνει λόγο ότι, Ουκρανές που αναζητούν στέγη στη Βρετανία μέσω κοινωνικών δικτύων κινδυνεύουν να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης!
Κατά τη διάρκεια έρευνας, οι δημοσιογράφοι των Times ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκκληση για αναζήτηση στέγης για λογαριασμό της 22χρονης «Ναταλία» από το Κίεβο· η αντίδραση των… φιλεύσπλαχνων Άγγλων δεν άργησε να έρθει.
«Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση του μηνύματος, ρεπόρτερ των Times βομβαρδίστηκε με μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου με σεξουαλικές αιχμές από άνδρες που «αναζητούσαν σχέσεις», αναφέρει η έρευνα.
Κάποιοι από τους άνδρες δήλωσαν ψευδώς, ότι είχαν πολλά υπνοδωμάτια στο σπίτι τους ενώ κατοικούσαν σε γκαρσονιέρα. Άλλοι δεν δίστασαν να προτείνουν ανοιχτά στη «Ναταλία» να μοιραστεί το κρεβάτι μαζί τους, γράφοντας με νόημα: «Έχω ένα μεγάλο κρεβάτι. Θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε μαζί»!
Ένας πιο προκλητικός Βρετανός έστειλε σε ρεπόρτερ της εφημερίδας ένα φωνητικό μήνυμα: «Είμαι έτοιμος να σας βοηθήσω και ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε κι εσείς…». Και ένας ακόμη ξεκαθάρισε ότι «…δεν πρόκειται να ενεργήσει ως χορηγός κατά τη λήψη βίζας για τη Ναταλία, αν δεν είναι έτοιμη για σεξουαλικές σχέσεις». Σε δύο ημέρες, ο δημοσιογράφος των Times έλαβε περίπου 75 μηνύματα – προσφορές, εκ των οποίων περισσότερά από 40 ήταν από ανύπαντρους, που αναζητούσαν… στοργή!
«Με πλησίασε ένα κορίτσι. Ο ιδιοκτήτης σπιτιού, με τον οποίο επρόκειτο να συμφωνήσει για να της προσφέρει στέγη, της έκανε προσωπικές ερωτήσεις. Τώρα είναι φοβισμένη, οπότε θέλει να ακυρώσει την αίτησή της. Ο άντρας την ενημέρωσε με νόημα, ότι ήταν ελεύθερος, την ρώτησε αν είχε αγόρι και αν ήταν έτοιμη για σχέση. Είναι ανησυχητικό», έγραψε χρήστης μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ομάδα αναζήτησης κατοικιών για Ουκρανούς πρόσφυγες.
Ανάλογη έρευνα έκαναν και οι δημοσιογράφοι της Daily Mail· κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα Homes for Ukraine – «Σπίτια για την Ουκρανία» – που εκπόνησαν οι βρετανικές αρχές, έχει αποτύχει. Όλο και περισσότερες γυναίκες αναγκάζονται να αναζητήσουν νέα στέγη αφού παρενοχλούνται σεξουαλικά από τους οικοδεσπότες, που τους πρόσφεραν το κατάλυμα.
Η βρετανική κυβέρνηση προσφέρει 350 λίρες μηνιαίως στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Σπίτια για την Ουκρανία» με την προϋπόθεση ότι θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες για εξί μήνες. Πάνω από 200.000 άτομα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα.
Θερμοί και οι Σκωτσέζοι
Αλλά και στη Σκωτία η κατάσταση είναι ίδια: Η φιλανθρωπική οργάνωση Positive Action in Housing της Γλασκώβης υποστηρίζει ότι νεαρές Ουκρανές προσεγγίζονται από χορηγούς του Homes for Ukraine προτείνοντάς τους ερωτικές συνευρέσεις!
Η Positive Action in Housing, λέει ότι λαμβάνει διαρκώς αναφορές από νεαρές γυναίκες που ισχυρίζονται ότι οι χορηγοί που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Homes for Ukraine επικοινώνησαν μαζί τους προσφέροντας σπίτια – με προφανή σκοπό το σεξ.
Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση, ένας άνδρας προσέγγισε νεαρή Ουκρανίδα και της ζήτησε να του στείλει φωτογραφίες της και να του μιλήσει για τον εαυτό της. Η γυναίκα αρνήθηκε ευγενικά να στείλει φωτογραφίες.
Η απάντηση του άνδρα ήταν προκλητική: «Υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται να έρθουν σπίτι μου. Πρέπει λοιπόν να πάρω μια απόφαση. Είμαι γιατρός και μένω μόνος σε ένα μεγάλο σπίτι». Η απάντησή του μάλιστα, συνοδευόταν με φωτογραφίες του, να κάθεται στην Α’ θέση σε αεροπλάνου, μια φωτογραφία του σπορ αυτοκινήτου του και τα δωμάτια από ένα πολυτελές σπίτι, που ήταν εξοπλισμένο και με υδρομασάζ… Η γυναίκα του απάντησε: «Μάλλον θα χρησιμοποιήσω την επίσημη εφαρμογή, καθώς δεν εμπιστεύομαι κανέναν σε μια τέτοια κατάσταση να έρθει σε μια ξένη χώρα…Δεν ψάχνω για ραντεβού. Και ξέρω για ποιον σκοπό το χρησιμοποιούν ορισμένοι, επίσης δεν παρέχω καμιά εξυπηρέτηση συνοδού», είπε…
Πέρα από τους ερωτύλους βρετανούς, η βρετανική κυβέρνηση έχει επικριθεί για τη χρονοβόρο επεξεργασία των αιτήσεων για βίζα . Στις αρχές Απριλίου, οι βρετανικές αρχές έλαβαν σχεδόν 80.000 αιτήσεις για βίζα από Ουκρανούς. Από αυτά, 36.000 στο πλαίσιο του οικογενειακού προγράμματος (που εκδίδεται δωρεάν και επιτρέπει διαβίωση, εργασία και σπουδές στην Αγγλία για 3 χρόνια) και 43.600 μέσω χορηγίας (οι πρόσφυγες έρχονται σε άτομο που τους προσκαλεί). Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί μόνο 41.000 βίζες! Και ο πόλεμος συνεχίζεται και οι δήθεν σπλαχνικοί ευρωπαίοι τρίβουν τα χέρια τους!
ethnos