Για την πατάτα
- 3 μέτριες βραστές πατάτες (700 γρ)
- αλάτι Ιμαλαϊων
- πιπέρι
- άνηθο
- 3 κτσ μαγιονέζα light
Για το καρότο
- 2 καρότα
- αλάτι Ιμαλαϊων
- πιπέρι
Για τον τόνο
- 400 γρ τόνο σε ελαιόλαδο
- λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο
- αλάτι Ιμαλαϊων
- άνηθο
- πιπέρι
- 2 κτσ μαγιονέζα light
Για τα αυγά
6 βραστά αυγά(χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους)
Για το τυρί μοτσαρέλα
- 200 γρ τυρί μοτσαρέλα
- 2 κτσ ασπράδι αυγού
λίγη μαγιονέζα light
Για τα ασπράδια αυγού
- Ασπράδι από τα αυγά
- 2 κτσ μαγιονέζα light
Για την σαλάτα
- Κρεμμυδάκι φρέσκο
- Τουρσί πίκλες
Εκτέλεση
- Σε έναν τρίφτη τρίβουμε το καρότο προσθέτουμε αλάτι Ιμαλαϊων, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τρίβουμε τις βρασμένες πατάτες ,προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο , μαγιονέζα light και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τόνο σε ελαιόλαδο ,αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο, μαγιονέζα light και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, τρίβουμε τα ασπράδια και με ένα πιρούνι πατάμε τους κρόκους.
- Στο τυρί μοτσαρέλα ρίχνουμε 2 κτσ ασπράδι αυγού, λίγη μαγιονέζα light και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε την σαλάτα ξεκινώντας με το μείγμα με την πατάτα πατώντας την πολύ καλά στον πάτο.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τον τόνο και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε περιμετρικά τις πικλες τουρσί και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε το καρότο και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το τυρί μοτσαρέλα.
- Ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και κρατάμε μια μικρή ποσότητα για το στολισμό.
- Μέσα στα τριμμένα ασπράδια αυγού θα προσθέσουμε μαγιονέζα light και θα στρώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Στολίζουμε γύρω γύρω το κρόκο αυγού που κρατήσαμε, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με άνηθο.
Η πιο νόστιμη και εύκολη Γιορτινή σαλάτα που θα κλέψει εντυπώσεις!!
Καλή σας επιτυχία!!