Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολη Γιορτινή Σαλάτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο Γιορτινό σας τραπέζι

Εύκολη Γιορτινή Σαλάτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο Γιορτινό σας τραπέζι

Για την πατάτα

  • 3 μέτριες βραστές πατάτες (700 γρ)
  • αλάτι Ιμαλαϊων
  • πιπέρι
  • άνηθο
  • 3 κτσ μαγιονέζα light

Για το καρότο

  • 2 καρότα
  • αλάτι Ιμαλαϊων
  • πιπέρι

Για τον τόνο

  • 400 γρ τόνο σε ελαιόλαδο
  • λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • αλάτι Ιμαλαϊων
  • άνηθο
  • πιπέρι
  • 2 κτσ μαγιονέζα light

Για τα αυγά

6 βραστά αυγά(χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους)

Για το τυρί μοτσαρέλα

  • 200 γρ τυρί μοτσαρέλα
  • 2 κτσ ασπράδι αυγού
    λίγη μαγιονέζα light

Για τα ασπράδια αυγού

  • Ασπράδι από τα αυγά
  • 2 κτσ μαγιονέζα light

Για την σαλάτα

  • Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Τουρσί πίκλες

Εκτέλεση

  1. Σε έναν τρίφτη τρίβουμε το καρότο προσθέτουμε αλάτι Ιμαλαϊων, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Τρίβουμε τις βρασμένες πατάτες ,προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο , μαγιονέζα light και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τόνο σε ελαιόλαδο ,αλάτι, πιπέρι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο, μαγιονέζα light και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, τρίβουμε τα ασπράδια και με ένα πιρούνι πατάμε τους κρόκους.
  5. Στο τυρί μοτσαρέλα ρίχνουμε 2 κτσ ασπράδι αυγού, λίγη μαγιονέζα light και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Σε ένα τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε την σαλάτα ξεκινώντας με το μείγμα με την πατάτα πατώντας την πολύ καλά στον πάτο.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα με τον τόνο και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Βάζουμε περιμετρικά τις πικλες τουρσί και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  9. Προσθέτουμε το καρότο και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Προσθέτουμε το μείγμα με το τυρί μοτσαρέλα.
  11. Ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και κρατάμε μια μικρή ποσότητα για το στολισμό.
  12. Μέσα στα τριμμένα ασπράδια αυγού θα προσθέσουμε μαγιονέζα light και θα στρώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  13. Στολίζουμε γύρω γύρω το κρόκο αυγού που κρατήσαμε, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  14. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με άνηθο.

Η πιο νόστιμη και εύκολη Γιορτινή σαλάτα που θα κλέψει εντυπώσεις!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Νηστίσιμο Ρυζόγαλο με Βελούδινη κρέμα!!

Υλικά 1 λίτρο Γάλα Βρώμη 120 γρ. Ρύζι Καρολίνα 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. κόρν ...