Υλικα
Για το κέικ
- 250 γρ αλεύρι βρώμης (2 κούπες)
- 3 μέτρια αυγά
- 220 γρ bio ζάχαρη καρύδας (1 κούπα και 1/4)
- 70 γρ φυστικοβούτυρο (4 κτσ)
- 220 γρ νερό (3/4 κούπας)
- 30 γρ bio κακάο σκόνη (3 κτσ)
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
- 100 γρ αμύγδαλα (3/4 της κούπας)
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
Για το αλευρολάδωμα
- αλεύρι βρώμης+λάδι
Για το γλάσο
- 250 γρ bio γάλα καρύδας (1 κούπα)
- 70 γρ bio ζάχαρη καρύδας (6 κτσ)
- 20 γρ κακάο σκόνη (2 κτσ)
- 70 γρ κουβερτούρα 90% κακάο
Ταψί 25χ30 εκ.
Βρες Όλα τα Υλικά της Συνταγής με 𝟓% Έκπτωση στα Υγιεινά Τρόφιμα της 𝐆𝐲𝐦𝐁𝐞𝐚𝐦 https://bit.ly/
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το νερό, το κακάο, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το μπείκιν , το αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αλεύρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20′-25′ στους 180 c.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα καρύδας , το κακάο, την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει το κακάο.
- Ρίχνουμε την κουβερτούρα με 90 % κακάο κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και η πιο νόστιμη και εύκολη σοκολατόπιτα αμυγδάλου είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!
Φτιάξτε την για όλες τις ώρες και όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!!