Γλυκό του κουταλιού καρπούζι – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το άσπρο μέρος)
– 800 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
– 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα (προαιρετικά)
– 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
– 1/2 λεμόνι (το χυμό τους)
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Πλένουμε καλά τις φλούδες, τις κόβουμε σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό, που μέσα έχουμε στύψει τα 2 λεμόνια.
– Φροντίζουμε, βάζοντας πάνω τους ένα βάρος αν χρειαστεί, να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 1, τουλάχιστον ώρα.
– Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
– Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
– Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.
– Την επόμενη μέρα, βράζουμε ξανά πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
– Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τ’ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα για το άρωμα και το χυμό από το μισό λεμόνι.