Η μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για τα καθημερινά σας γεύματα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Φτιαγμένη με ελιές, αγκινάρες και βασιλικό, είναι ένα συνοδευτικό πιάτο γεμάτο γεύση.
Υλικά
- 340 γραμμάρια ζυμαρικά
- ½ κόκκινο κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας (σε άλμη, 400 γραμμάρια)
- ½ φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζάνι ξίδι κόκκινου κρασιού
- 1 λεμόνι, χυμός
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αφυδατωμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ⅔ φλιτζάνι ελιές Καλαμών
- ½ φλιτζάνι τυρί φέτα
- ¼ φλιτζάνι κουκουνάρια
Οδηγίες
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σοτάρετε το κόκκινο κρεμμύδι, κόψτε το αγγούρι σε μισοφέγγαρα και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Ψιλοκόψτε τις καρδιές αγκινάρας και κόψτε τον βασιλικό σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι κόκκινου κρασιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αφυδατωμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, ξεπλύνετε τα με κρύο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, το αγγούρι, τις ντομάτες, τις καρδιές αγκινάρας, τον βασιλικό, τις ελιές, το τυρί φέτα και τα κουκουνάρια.
- Προσθέστε το dressing στο μπολ και ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.
enikos