Υλικά:
-
2 μεγάλα αυγά
-
4 κουταλιές γάλα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
4 φέτες ψωμί του τοστ
-
1 κ.σ μουστάρδα
-
1 κ.σ μαγιονέζα
-
150 γραμ. χοντρές φέτες ζαμπόν
-
150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
-
1 κ.σ βούτυρο
-
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
-
μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα.
Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε τις φέτες με λίγο μουστάρδα, λίγο μαγιονέζα και κάνουμε στρώση το ζαμπόν και το τυρί.
Κλείνουμε κάθε τοστ και το πιέζουμε με το χέρι να κολλήσουν τα υλικά.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
Πρώτα τα βουτάμε στα στα χτυπημένα αυγά κι από τις δύο πλευρές.
Έπειτα τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για δύο με τρία λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να λιώσει το τυρί.
Για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί και 2-3 ημερών.