Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά:
-
2½ φλ. κόκκινο κρασί
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλούδα πορτοκαλιού
-
500 γραμμ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
-
1½ φλ. τυρί μασκαρπόνε
-
2½ κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
-
3 κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση:
Βάζουμε πρώτα σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα κεράσια μόλις πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν 2΄.
Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ για να κοπεί ο βρασμός, παγώνουμε τα ποσαρισμένα κεράσια.
Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ το μασκαρπόνε με το μέλι, να ενωθούν.
Σε ποτήρια του μαρτίνι ή ψηλά ποτήρια με πόδι, ισομοιράζουμε τα παγωμένα κεράσια με το χυμό τους. Ισομοιράζουμε και την κρέμα μασκαρπόνε. Πασπαλίζουμε φιστίκι Αιγίνης.