Για την ζύμη
- 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 3 μέτρια αυγά
- 100 γρ γάλα
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κτσ ζάχαρη
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
Για το σιρόπι
- 600 γρ νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
Για την σαντιγί
- 2 κουτάκια MORFAT Creamy
Για τον στολισμό
- Κερασάκια
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την μαγιά, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα την ζύμη για 10 λεπτά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 22 εκ. και βάζουμε μέσα την ζύμη.
- Σκεπάζουμε την φόρμα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λετπά στους 190 c.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε στην μέση.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερο, την ζάχαρη ,την υγρή βανίλια, το ξύσμα, τον χυμό λεμόνι(μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρούμι) και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Βάζουμε τον μπαμπά σε ένα μεγάλο ταψί και όπως είναι καυτό το σιρόπι τον σιροπιάζουμε πολύ καλά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 2 κουτάκια φυτική σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει
- Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ.
- Γεμίζουμε με σαντιγί το κάτω μέρος του μπαμπά από έξω προς τα μέσα.
- Βάζουμε το πάνω μέρος του μπαμπά και στολίζουμε με σαντιγί και κερασάκια.
Καλή σας επιτυχία!!