Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
-
2 λίτρα Γάλα αμυγδάλου
-
170 γρ. κορν φλάουρ
-
300 γρ. ζάχαρη
-
2 βανιλίνεςΓια την καραμέλα
- 120 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1,5 λίτρο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη!
την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανάβουμε την φωτιά. -
Σε ένα μπολ κρατάμε τα υπόλοιπα 500 ml απο το Αμύγδαλο Χωρίς και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
-
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρύο μείγμα στο ζεστό και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό βαθύ τηγάνι 24-26 εκ. ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και με
μια κουτάλα προσθέτουμε προσεκτικά από πάνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια. - Το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι οι φουσκάλες που
εμφανίζονται στην επιφάνεια κατά τον βρασμό να έχουν καφετί χρώμα. - Το αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο
ψυγείο για 5-6 ώρες. - Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο νηστίσιμο καζάν ντιπί είναι
έτοιμο να το απολαύσετε!!
Πεντανόστιμο Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν ντιπί που θα λατρέψετε!!