Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ενα απο τα καλύτερα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις μάλιστα μόνο με ένα Τηγάνι και μια κατσαρόλα! Νηστίσιμο Καζάν Ντιπί που θα σας εκπλήξει απο το αποτελεσμα!

Ενα απο τα καλύτερα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις μάλιστα μόνο με ένα Τηγάνι και μια κατσαρόλα! Νηστίσιμο Καζάν Ντιπί που θα σας εκπλήξει απο το αποτελεσμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 2 λίτρα Γάλα αμυγδάλου
  • 170 γρ. κορν φλάουρ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
     Για την καραμέλα
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1,5 λίτρο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη!
    την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανάβουμε την φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ κρατάμε τα υπόλοιπα 500 ml απο το Αμύγδαλο Χωρίς και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
  3. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρύο μείγμα στο ζεστό και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό βαθύ τηγάνι 24-26 εκ. ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και με
    μια κουτάλα προσθέτουμε προσεκτικά από πάνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
  5. Το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι οι φουσκάλες που
    εμφανίζονται στην επιφάνεια κατά τον βρασμό να έχουν καφετί χρώμα.
  6. Το αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο
    ψυγείο για 5-6 ώρες.
  7. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο νηστίσιμο καζάν ντιπί είναι
    έτοιμο να το απολαύσετε!!
Πεντανόστιμο Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν ντιπί που θα λατρέψετε!!

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...