Το τσιπουράδικο ΜεΖεν, στο Βόλο είναι υποψήφιο για Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2017, από την κριτική γευσιγνωστική επιτροπή που στέλνει το περιοδικό Αθηνόραμα σε όλη την Ελλάδα για να δοκιμάσει τα πιάτα και να χαρίσει στα σημεία εστίασης την πολυπόθητη διάκριση που αποτελεί εχέγγυο καλής εξυπηρέτησης και υψηλής γαστριμαργικής απόλαυσης στο πιάτο.
Το βολιώτικο τσιπουράδικο ΜεΖεν αποτελεί μία δημιουργία του Ανδρέα Διακοδημήτρη, του Γρηγόρη Χέλμη και του Θανάση Τσαλόγλου, η οποία βασίζεται στην κλασική βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη, αλλά την κοιτά με κριτικό μάτι και ιδιαίτερη φροντίδα. Μερικά από τα πιάτα του που ξεχωρίζουν είναι η ξυνή ταραμοσαλάτα αφρός, η ευγενής τσιροσαλάτα με άνηθο, η πατατοσαλάτα με τηγανητά ψαροκόκαλα σαρδέλας, ο τηγανητός μπακαλιάρος και η σκορδαλιά παντζαριού με ιβίσκο.
Βάση του ΜεΖεν είναι το ιστορικό κτίριο της Ερωφίλης, στην Αλοννήσου 8, ένα μικρό στενάκι στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Φιλοσοφία του το καθαρό τσίπουρο και η επιστροφή στην λογική του καλού μεζέ, ενώ υπάρχει πλέον κατάστημα και στη Λάρισα, στην Τρίγωνη Πλατεία. Οι δημιουργοί του διαλέγουν με δική τους φροντίδα τα υλικά που χρησιμοποιούν, ενώ επιλέγουν προσεκτικά τα αποστάγματα που προσφέρουν.
Η λίστα με τα υποψήφια εστιατόρια δημοσιεύεται στο xrysoiskoufoi.gr, όπου το κοινό μπορεί να δώσει το δικό του βραβείο, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα του “Γίνε και εσύ Αξιολογητής”. Η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων γίνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό τρόπο.
thessalaeconomy