Ο λόγος για το είδος αράχνης camel spider, το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων σε Τρίκαλα, Κορινθία και Ναύπλιο.
Η συγκεκριμένη αράχνη μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε μήκος, δεν είναι δηλητηριώδης, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μεταφέρει βακτήρια, αφού τρέφεται με νεκρά ζώα που βρίσκονται σε στάδιο αποσύνθεσης.
Μοιάζει με σκορπιό, αράχνη, έντομο και φαίνεται τρομακτικό, συμπεριφέρεται επιθετικά, τρέχει γρήγορα, κάνει άλματα κι έχει σφιχτό κέλυφος.
Το «Camel spider», όπως ονομάζεται, είναι ένα είδος πλάσματος με ένα συνδυασμό πρωτόγονων χαρακτηριστικών και σημείων υψηλής ανάπτυξης.
Ζει σε ερημικές, ημι-έρημες περιοχές και στέπες. Προτιμά την ξηρή γη, και την υψηλή θερμοκρασία.
Πολλά είδη ζουν στην έρημο Gobi, στον Βόρειο Καύκασο, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, αλλά τα περισσότερα τα συναντάς στην περιοχή της Σαχάρα.
Στην Ευρώπη, εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στην Ισπανία.
Η καμήλα αράχνη σύμφωνα με το tameteora.gr σκάβει τρύπες στο έδαφος, κρύβεται κάτω από πέτρες, και επιτίθεται στα θύματά της από το πουθενά.
Τρέχουν με ταχύτητα 36 χλμ. την ώρα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε μικρομεσάιο είδος να ξφύγει από αυτόν τον θηρευτή. Το μήκος της ουράς του μπορεί να εκτιναχθεί και στο 1 μέτρο.