Πώς θα κάνετε τη σχέση σας να αντέξει την απόσταση
Θυμηθείτε ότι τα έχουν καταφέρει κι άλλοι
Μπορεί η πανδημία και ο εγκλεισμός να είναι πρωτόγνωρες εμπειρίες, όμως αμέτρητοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να οικοδομήσουν υγιείς σχέσεις από απόσταση. Και είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς που γνωρίζετε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση. Σε λίγες εβδομάδες, θα είστε πάλι μαζί.
Επικοινωνήστε ποιοτικά
Όλοι έχουμε ανάγκη από επικοινωνία σε αυτό το διάστημα, όχι όμως από την ίδια μορφή της. Ο καθένας από εμάς διαχειρίζεται το άγχος και τη μοναξιά με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, ενδέχεται ο σύντροφός σας να έχει ανάγκη να μιλάτε ασταμάτητα, ενώ εσείς να θέλετε λίγο περισσότερο χώρο. Ή να συμφωνείτε ως προς τη συχνότητα, όμως να αντιμετωπίζετε ζητήματα… περιεχομένου. Για παράδειγμα, δεν αποκλείεται ο ένας από τους δύο να μην αντέχει να συζητήσει για θέματα που σχετίζονται με τον ιό. Στο τέλος της ημέρας, το σημαντικό είναι να σέβεστε ο ένας τα όρια του άλλου και να απολαμβάνετε εξίσου την επικοινωνία σας.
Πειραματιστείτε
Ακόμη και αν μέχρι χθες η ιδέα του τηλεφωνικού ή του cybersex δεν σας περνούσε καν από το μυαλό, ίσως έχει έρθει η στιγμή να αναθεωρήσετε. Επιλέξτε την εκδοχή που σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα (για παράδειγμα μπορεί να διστάζετε να στείλετε μια γυμνή φωτογραφία, αλλά να μην έχετε ενστάσεις για την ανταλλαγή καυτών μηνυμάτων) και επενδύστε την καραντίνα με λίγο ερωτισμό.
Βγείτε ραντεβού
Δεν χρειάζεται να πετάτε τα ρούχα σας σε κάθε κλήση βίντεο. Βάλτε ένα ποτήρι κρασί, φορέστε ένα outfit που αγαπάτε και περάστε ένα όμορφο βράδυ μαζί. Αν αυτό το σενάριο δεν σας ενθουσιάζει, δοκιμάστε να παίξετε μαζί ένα παιχνίδι online. Η τεχνολογία είναι το μεγαλύτερο όπλο μας στην προσπάθειά μας να μείνουμε συνδεδεμένοι.
Δείξτε κατανόηση
Από την ώρα που ξυπνήσατε σκέφτεστε πόσο κρίμα είναι που δεν μπορείτε να πάτε μαζί μια βόλτα στη λιακάδα. Όταν όμως του το είπατε, εκείνος απάντησε ένα ξερό “ναι”. Μην βιαστείτε να το πάρετε προσωπικά. Αυτές οι μέρες χαρακτηρίζονται από τεράστιες συναισθηματικές μεταπτώσεις για όλους μας. Ρωτήστε τον αν είναι καλά και εκφράστε τη διάθεσή σας να τον βοηθήσετε. Αντίστοιχα, μη διστάζετε να απευθύνεστε στον αγαπημένο σας τις στιγμές που τον χρειάζεστε.
Φροντίστε τον εαυτό σας
Είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο για βοήθεια, όμως όπως συμβαίνει και στην φυσιολογική ροή της καθημερινότητάς μας, είναι ακόμη πιο σημαντική η βοήθεια που δίνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και θα τραβήξουν την προσοχή σας μακριά από τη ζοφερή καθημερινότητα. Όσο μεγάλη σημασία και αν έχει να είμαστε ενήμεροι και να αναλύουμε τις (καταιγιστικές) εξελίξεις, ειδικά σε αυτό το διάστημα δεν θα πρέπει να παραμελούμε την ψυχική μας υγεία. Και φυσικά, όσο καλύτερα είμαστε εμείς, τόσο πιο υγιείς είναι και οι σχέσεις μας.